Αυξάνονται οι δολοφονίες αδέσποτων στη Νυμφαία! Κουτάβι το ένα - Azınlıkça
Ειδήσεις

Αυξάνονται οι δολοφονίες αδέσποτων στη Νυμφαία! Κουτάβι το ένα

Αυξάνονται οι δολοφονίες αδέσποτων στη Νυμφαία! Κουτάβι το ένα

Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα μέσα του Μαΐου με ό,τι συνυφαίνεται το ότι βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στο καλοκαίρι επηρεάζει και την διάθεσή μας για εξορμήσεις στη φύση και τις παραλίες, του νομού αλλά και εκτός αυτού.

Ο καλοκαιρινός καιρός όμως φαίνεται πως επηρεάζει και τους γνωστούς αγνώστους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν αναγάγει σε χόμπι την δολοφονία αδέσποτων και δεσποζόμενων σκύλων, με κύριο τόπο εγκλήματος φυσικά το Άλσος της Νυμφαίας. Τα περιστατικά δηλητηριάσεων ζώων με φόλες δεν είναι βέβαια φαινόμενο «καλοκαιριού» καθότι και τους χειμερινούς μήνες οι δράστες συνεχίζουν άφοβα τις δολοφονίες ωστόσο κάθε καλοκαίρι τα περιστατικά, αν όχι σε καθημερινή, λαμβάνουν χώρα σίγουρα σε εβδομαδιαία βάση.

Τα «εγκαίνια» της φετινής σεζόν λοιπόν φαίνεται πως πραγματοποίησαν οι δράστες της Νυμφαίας οι οποίοι μετά τα μεσάνυχτα της 14ης του Μαΐου, φροντίζοντας ενδεχομένως να έχει παρέλθει η επετειακή ημέρα για την Θράκη, έριξαν φόλες στην Νυμφαία με απολογισμό δύο σκυλιά νεκρά, ένα εκ των οποίων κουτάβι, μέχρι στιγμής βέβαια καθότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες ανθρώπων που τα φροντίζουν αγνοούνται και άλλα.  

Μεταξύ άλλων το γεγονός με τις σχετικές φωτογραφίες ανήρτησε η ομάδα «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS» καλώντας τον δήμαρχο Κομοτηνής «να καταδικάσει δημόσια το φαινόμενο και να παρακινήσει τους πολίτες να μιλήσουν χωρίς φόβο και πάθος». Όπως σημειώνουν «ο ηγέτης πρέπει να μπαίνει μπροστά όταν η πολιτεία αντιμετωπίζει νοσηρά φαινόμενα. Περιμένουμε από την αστυνομία και τον εισαγγελέα να βρει επιτέλους ΕΝΑ άτομο που ρίχνει φόλες».

Προσυπογράφοντας το κάλεσμα των προαναφερθέντων δεδομένου του γεγονότος ότι πολλάκις έχουν καταγραφεί περιστατικά δηλητηριάσεων αδέσποτων ζώων αλλά και εγκατάλειψης αυτών στο Άλσος της Νυμφαίας, κατά κύριο λόγο γιατί αντίστοιχα περιστατικά λαμβάνουν χώρα σε όλο το μήκος και το πλάτος της πόλης, μπορεί επιτέλους ο πρώτος πολίτης αυτής, που καλώς ή κακώς επιμερίζεται την ευθύνη κατόπιν σχετικών συζητήσεων με τις αρμόδιες επιτροπές, φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης που ασχολούνται με το ζήτημα να πράξει αναλόγως; Και φυσικά όλοι οι υπόλοιποι έχοντες θέση ευθύνης και λόγο στα πεπραγμένα αυτής της πόλης. Κάτω από τις σχετικές αναρτήσεις υπάρχουν καταγεγραμμένες προτάσεις πολιτών για τον έλεγχο του φαινομένου οι οποίες ενδεχομένως είναι υλοποιήσιμες ή και όχι. Εμείς σε κάθε περίπτωση περιμένουμε να ακούσουμε προτάσεις συγκεκριμένες για την αντιμετώπιση του «φαινομένου Νυμφαία». – Παρατηρητής

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.