Biri yavruydu! Nimfea’da köpek ‘cinayetleri’ artmaya başladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biri yavruydu! Nimfea’da köpek ‘cinayetleri’ artmaya başladı

Biri yavruydu! Nimfea’da köpek ‘cinayetleri’ artmaya başladı

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte Gümülcine’deki (Komotini) hayvan ve özellikle de sokak köpeği zehirleme vakalarında artış yaşanıyor.

Her ne kadar köpek zehirleme vakaları kış aylarında da görülse de, sıcakların bastırmasıyla birlikte yaza yaklaşırken Gümülcine’nin Nimfea ormanında haftalık hale dönüştü.

14 Mayıs tarihinde gece yarısından sonra harekete geçen faillerin bıraktığı zehirli yiyecekleri yiyen iki köpek öldü. Azınlıkça’nın aktardığına göre ölen hayvanlardan birinin yavru olduğu belirtilirken, Nimfea’daki köpekleri besleyen hayvan sever vatandaşlar son günlerde başka köpeklerin de ortalıktan kaybolduğuna dikkat çekti!

“Gümülcine Sokak Hayvanları Dostları SOS” grubu, zehirlenen köpeklerle ilgili fotoğrafı internete yüklerken, Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis’i olayı kınamaya davet etti ve vatandaşları korkmadan bu olaylarla ilgili konuşmaya teşvik etmesini istedi. Açıklamada “Polis ve savcılıktan artık bu zehirli yiyecekleri atan en azından BİR kişiyi bulmasını bekliyoruz” ifadeleri yer aldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et