TESLA’nın Yunanistan projesi zora girdi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

TESLA’nın Yunanistan projesi zora girdi

TESLA’nın Yunanistan projesi zora girdiYunan medyası Amerikan Tesla marka elektrikli araba şirketinin yıl sonuna kadar Türkiye’ye resmi olarak giriş yapmaya hazırlandığını ve Yunanistan’ın devre dışı bırakılarak Tesla’nın yeni fabrikasının da Türkiye’ye kurulmasının yolunun açıldığını yazdı. 

Yunan basını Güney Avrupa ve Arap ülkelerine yönelik piyasada Elon Musk’ın Türkiye’yi tercih ettiğini dile getirdi. Tesla’nın kurucusu kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda markasının Türk piyasasına tanıtımı etkinliğine bizzat katılacağını duyurdu.

Tesla’nın Türkiye piyasasına girmesi demek buradaki fabrikanın sadece Türk piyasasının değil aynı zamanda Güney Avrupa ve Arap ülkelerinin de ticari açıdan ihtiyaçlarını karşılayacak olması demek.  Ahval’in haberine göre yakın zamanda Tesla’nın İstanbul’daki büyük tanıtım etkinliğinde kapılarını ziyaretçilere açarak Yunanistan gibi henüz alıcısının olmadığı ülkelere de hitap edecek. Tesla’nın Türk piyasasına yapacağı satışlar dışında markanın Türkiye’de yeni fabrika kurması için yapılan müzakerelerde de büyük ilerleme kaydedilmiş durumda.

Bu konuda Elon Musk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan anlaşmaya varmışa benziyor ve böylece Yunanistan ve diğer Akdeniz ülkeleri de oyun dışında kalacak gibi duruyor. 

Musk’ın Yunanistan ile ilgili planlarına gelince, Tesla’nın kurucusu Agia Paraskevi’ye kuracağı küçük araştırma ve gelişim merkeziyle birlikte Yunan beyinlerinden ve elektrikle çalışan motorlar konusundaki yüksek uzmanlıklarından istifade edecek.

Ancak Yunan newsauto.gr  sitesi araba fabrikası konusunda Tesla’nın Yunanistan yerine artık Türkiye’yi tercih ettiğine kesin gözüyle bakıldığını iddia etti.

Kaynak: https://ahvalnews2.com/tr/yabanci-yatirim/tesla-yunanistan-yerine-turkiyeyi-sececek

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et