Συζητήθηκαν τα προβλήματα του οικισμού Αβαντος - Azınlıkça
Ειδήσεις

Συζητήθηκαν τα προβλήματα του οικισμού Αβαντος

Συζητήθηκαν τα προβλήματα του οικισμού Αβαντος

Πολλά ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στην πρώτη της φύσης της ανοιχτή σύσκεψη για τα ζητήματα τα σχετικά με τον οικισμό της οδού Άβαντος της Αλεξανδρούπολης, η οποία και τελέστηκε εν απουσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, της Περιφέρειας, της Εκκλησίας, καθώς και της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για ισοτιμία και ισοπολιτεία μίλησε στον πρόλογό του ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, προλογίζοντας με αυτόν τον τρόπο  την ανοιχτή σύσκεψη και συζήτηση για τα θέματα που αφορούν τον οικισμό στην οδό Άβαντος. “Γνωρίζουμε ποιες είναι οι υποχρεώσεις μας, έχω κάνει και εγώ παραλήψεις – πρέπει όμως επιτέλους να μάθουν οι πολίτες αυτοί ποια είναι τα δικαιώματά τους, πρέπει να εξαλείψουμε κάθε εξωστρέφεια” δηλώνει εμφατικά αμέσως μετά, υπογραμμίζοντας πως κυρίαρχος κινητήριος μοχλός για την αλλαγή της κατάστασης είναι τα γράμματα και η μόρφωση.

Ο δάσκαλος του μειονοτικού σχολείου και Πρόεδρος του Συλλόγου των Μειονοτήτων Αλεξανδρούπολης, Δαγλή Γιασάρ, επισήμανε πως όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάποιος οξύνονται όταν αυτός περιθωριοποιείται. “Πέρα από τα οδικά θέματα, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται απομονωμένοι – με προσβάλλει όταν ακούω το ‘Αυτοί’ αναφορικά με τους κατοίκους του οικισμού” υπογράμμισε στη συνέχεια, αναφερόμενος φυσικά στο δίπολο ‘Εμείς – Αυτοί’ που αποτελεί το θεμέλιο της ανάπτυξης των στερεοτυπικών συμπεριφορών. Παρομοίασε δε την Αλεξανδρούπολη με έναν πίνακα ζωγραφικής, αναφερόμενος στην οδό Άβαντος ως μια μουτζούρα. “Ένας κάτοικος στην οδό Άβαντος δεν μπορεί να παραλάβει γράμμα, κ. Δήμαρχε. Αυτό που μας ενώνει; Η αγάπη μας για την πόλη” κλείνει τον λόγο του, προτείνοντας τη χρέωση ατομικού κάδου για κάθε οικία στη γειτονιά.

“Μας ενώνουν τα κοινά μας”: Η βουλευτής Έβρου, Αναστασία Γκαρά, αφού υπογράμμισε την ανάγκη για τακτικότερες και συχνότερες συναντήσεις τέτοιου τύπου.

“Αλληλεγγύη για όλους. Ζητάμε συμπαράσταση, είμαστε άλλωστε ένα σώμα που δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υπάρχει ταυτόχρονη αναπνοή”: αυτό ήταν το μήνυμα του επιτρόπου στο τζαμί της πόλης, Τσακμάν Χασάν, ένα μήνυμα που αφορά όλους τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης. – e-evros.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.