Evros nehrini kaçak geçen göçmenler video çekti! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evros nehrini kaçak geçen göçmenler video çekti!

Evros nehrini kaçak geçen göçmenler video çekti!

Sosyal medyada paylaşılan videoda Evros’ta Türkiye’den Yunanistan’a kaçak olarak geçmeye hazırlanan Suriyeliler ve iki Türk kaçak göçmen taciri görülüyor.

Suriyelileri karşıya geçirecek olan Türk tacirlerin rahat tavırları ve yüzlerinin gülmesi dikkatlerden kaçmıyor. Görüntüler ise Evros iline bağlı Dimetoka’nın (Didimotiho) Pithio köyü karşısında çekildi. Yunanistan’a kaçak olarak geçen bir Suriyeli tarafından çekilen görüntülerin, Evros (Meriç) nehri üzerinden Yunanistan’a giriş yaptıktan sonra bahse konu Suriyeli tarafından muhtar Haris Theoharidis’e verildiği ve muhtarın da sırasıyla sosyal medyada paylaştığı belirtiliyor.

Şam’dan gelen çiftin sadece nehri geçmek için görüntülerde görülen iki kaçak göçmen tacirine kafa başına 900 euro, yani toplam 1.800 euro para ödediği belirtiliyor.

Videoda ise görüntüleri çeken Suriyelinin “Türkiye tarafındayız. Karşıda Yunanistan ve yere uzanmış halde gördüğünüz iki kişinin sağladığı şişme botla nehri geçmeye hazırlanıyoruz” dediği belirtiliyor.

Evro-news ise her gün gibi Evros nehri üzerinden Yunanistan’a 300 kaçak göçmenin giriş yaptığını kaydederken Azınlıkça’nın aktardığına göre bu rakamın haftada 2.000’e ulaştığını kaydediyor. Özellikle de nehre yakın köylerin sakinleri ise bu durum karşısında endişeli. Her sabah uyandıklarında bahçelerinde ve depolarında kaçak göçmenlerle karşılaşıyorlar.

İşte o görüntüler:

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et