Avantos sakinlerinin sorunları tartışıldı! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avantos sakinlerinin sorunları tartışıldı!

Avantos sakinlerinin sorunları tartışıldı!

Dedeağaç’taki (Alexandroupoli) Avantos mahallesinin sorunları yapılan açık toplantıyla masaya yatırıldı.

Toplantıya Dedeağaç Belediyesindeki anamuhalefet listesi, Eyalet, Kilise, İlköğretim ve Ortaöğretim Müdürlükleri temsilcileri katılmadılar.

Dedeağaç Belediye Başkanı Evaggelos Lampakis yaptığı konuşmada yasalar önünde eşitlik ve eşit vatandaşlıktan bahsederken “Sorumluluklarımızı biliyoruz, bizim de eksikliklerimiz olmuştur. Ancak bu vatandaşlarımızın artık hangi hakları olduğunu bilmeleri gerekir. Her tür dışa yönelmeyi ortadan kaldırmalıyız. Bu durumun değişmesi için eğitim şart” dedi.

Azınlıkça’nın aktardığına göre Dedeağaç Belediyesi’nde Anadilleri Türkçe – Dinleri Müslüman Olan Vatandaşların Dayanışma ve Kalkınma Spor ve Kültür Derneği Başkanı öğretmen Yaşar Dağlı ise marjinalleştirilen insanların sorunlarının daha da arttığını” vurguladığı açıklamasında, “Yol sıkıntıları dışında Avantos’ta birçok insan kendisini yalnızlaştırılmış hissediyor. Mahalle sakinleriyle ilgili ‘onlar’ tabirini duymam beni rencide ediyor. Dedeağaç bir resim tablosuna benziyor, Avantos mahallesi ise bu tabloda bir karalama misali. Mahallemizin bir sakini bir posta mektubu bile alamıyor. Bizi birleştiren nedir diye sorarsanız bu şehre karşı duyduğumuz sevgidir” dedi.

Evros milletvekili Anastasia Gara’da “ortak noktalarımız bizi birleştiriyor” ifadelerini kullanırken bu tür toplantıların daha sık gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Dedeağaç Camisi mütevellisi Hasan Tokman ise “Herkes için dayanışma istiyoruz. Biz destek istiyoruz. Aynı anda nefes alma olmadığı sürece yaşayamayan bir vücuduz” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et