Ahmediyye cemaati Batı Trakya’da broşür dağıttı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ahmediyye cemaati Batı Trakya’da broşür dağıttı

Ahmediyye cemaati Batı Trakya’da broşür dağıttı

Ahmediyye cemaatinin üyeleri Batı Trakya’da broşür dağıttı.

Ahmediyye cemaat üyelerinin 10 Nisan Salı günü Dedeağaç’ta (Alexandroupoli) park halindeki otomobillerin ön camlarına Yunanca “Varlığımız İçin Birlik” (Ενότητα για την Ύπαρξη μας) sloganının er aldığı broşürler yerleştirdiği görüldü.

Daha sonra Gümülcine (Komotini) ve İskeçe’ye de (Xanthi) gelen Ahmediyye üyeleri burada da yine broşürler dağıtırken, Instagram hesaplarından da görüntüler paylaştılar.

Ahmediyye nedir?

Wikipedia’da yer alan bilgilere göre Ahmediyye (Kadıyânîlik), Mirza Gulâm Ahmed tarafından Hindistan’ın Pencap eyâleti sınırlarında kalan Kadiyan kasabasında kurulan dinî hareket. Cemaate, kurucusu Mirzâ Gulam Ahmed’in adına izâfetle “Mirzâiyye” ya da ortaya çıktığı yere nisbetle “Kadîyâniyye” adları da verilmektedir.

Gulam Ahmed, 4 Kasım 1900’de bir bildiri yayımlayarak kurduğu hareketin adını Muhammed’in isimlerinden biri olan “Ahmed”e işâret ederek “Ahmediyye” olarak ilân etti. 1908’den itibaren cemaati de, başta İngilizler olmak üzere batılılar da “Ahmediyye” ismini kullanmaktadırlar.

Kadıyânîler, her ne kadar İslâm’ın temel kaynakları olan Kur’an, her ne kadar sünnet ve hadisi yok saymıyor olsalar da, Mirza Gulam Ahmed’in düşünceleri, fikirleri ve de kendisine ilham olunduğuna imân ettikleri vahiylere neredeyse daha fazla önem atfetmektedirler.

Müslümanlar ise, Müslüman âlimlerin “Ahmediyye” isminin İslâmî telakkîye uygun olmadığı hususunda görüş birliğinde olmalarına dayanarak İslâmî anlayışa daha uygun buldukları “Kadiyaniyye” ismini için tercih etmişlerdir. Yakın döneme âit hemen hemen bütün İslâm kaynaklarında da bu isim kullanılmaktadır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et