Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ξανά ο Ισμέτ Καδή! - Azınlıkça
Ειδήσεις

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ξανά ο Ισμέτ Καδή!

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ξανά ο Ισμέτ Καδή!

Στο εδώλιο ως κατηγορούμενος κλήθηκε για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ, προκειμένου να εξεταστεί υπόθεση διασποράς ψευδών ειδήσεων – επανειλημμένα – μέσω του Τύπου.

Η υπόθεση σύμφωνα με πληροφορίες πήρε αναβολή για μεταγενέστερη δικάσιμο, παρόλα αυτά έφερε ξανά στην επιφάνεια την υπόθεση χρήσης υπηρεσιακού οχήματος, για ιδιωτική χρήση, από τον δήμαρχο Ιάσμου.

Η δίκη αφορούσε σε πράξεις που είχε τελέσει ο δήμαρχος στις 21 Δεκεμβρίου του 2016. Αυτή ακριβώς ήταν και η μέρα σύλληψής του από τις αρχές, με την κατηγορία ότι χρησιμοποιεί το υπηρεσιακό όχημα για ιδιωτικούς σκοπούς. Ο ίδιος τελικώς καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση.

Μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm το πρωί της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος είπε, μεταξύ άλλων, ότι η μεταφορά των παιδιών του με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο γινόταν για οικονομία χρόνου και ευχαρίστησε τους συναδέλφους του δημάρχους, που τον στήριξαν, ενώ άνοιξε την ομπρέλα του θέματος για να πει ότι οι δήμαρχοι έχουν κουραστεί να πηγαίνουν στα δικαστήρια για ασήμαντες αφορμές.

Υπενθυμίζουμε ότι, βάσει του ιστορικού της υπόθεσης, κος Ισμέτ οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία. Εκεί του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Πάντως η όλη υπόθεση περιπλέχθηκε χάρη στις δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Ιάσμου, μετά την έξοδό του από το γραφείο του εισαγγελέα. Το μεσημέρι της ημέρας που συνελήφθη ο δήμαρχος, είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιάσμου. Και ενώ υπήρχαν θέματα ρουτίνας, ανάμεσά τους ξεχώρισε αυτό που αφορούσε τα Κονιάματα Ιάσμου και την πώληση των μετοχών που σήμερα κατέχει ο Δήμος.

Αν και με καθυστέρηση, ο δήμαρχος Ιάσμου έφτασε στον χώρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, για να κάνει γνωστό το γεγονός της σύλληψής του και της προσαγωγής του στον εισαγγελέα. Εκείνο όμως που δεν είπε ο δήμαρχος είναι ο λόγος για τον οποίον συνελήφθη. Υποστήριξε, λοιπόν, ότι συνελήφθη γιατί δεν υπογράφει να κλείσει παράρτημα του συλλόγου επιστημόνων μειονότητας σε οικισμό του Δήμου, με το αιτιολογικό της λειτουργίας του ως παράνομο νηπιαγωγείο. Μάλιστα τότε υποστήριξε ενώπιων όλων των δημοτικών συμβούλων πως “με πιέζει ο εισαγγελέας, αλλά εγώ δεν υπογράφω”. – Πηγή: Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.