Temizlenen İmaret limanı yeniden balıkçılara açılıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Temizlenen İmaret limanı yeniden balıkçılara açılıyor

Temizlenen İmaret limanı yeniden balıkçılara açılıyor

Batı Trakya’da Rodop iline bağlı İmaret (İmeros) limanının daha baştan yanlış yere kurulması her yıl aynı sorunu gündeme getiriyor.

Güney rüzgarlarının hakim olmasıyla birlikte deniz akıntıları limana kum, yosun ve daha birçok madde getiriyor. Güney rüzgarlarıyla birlikte gelen kum, yosun v.s. limanın girişine birikiyor ve küçük veya büyük balıkçı teknelerinin geçişlerine engel teşkil ediyor.

Bu sorun neredeyse her yıl yaşanıyor ve limanın girişinin her defasında temizlenmesi gerekiyor.

İmaret Balıkçılar Derneği Başkanı Thodoros Parisis soruna geçen Aralık ayında dikkat çekerken, birçok balıkçı teknesi çareyi Maronya limanına geçmekte bulmuştu. Ancak her defasında bir limandan diğerine gitmek balıkçılar için de külfetli bir iş.

Gümülcine Belediyesine ait iş makinelerinin yerinde müdahalesi bile bu yıl limanın temizlenmesi açısından yeterli olmadı. Böylece suyun dibini temizleyebilen özel makineler getirildi. Birkaç güne limanın girişi yeniden temizlenmiş olacak ve balıkçılara açılacak.

Parisis Aralık ayında yerel Hronos radyosuna yaptığı açıklamada limanın konumunun yanlışlığına dikkat çekerek kalıcı müdahalelerin yapılması gerektiğini ifade etmişti. Geçmişte siyasi emel ve çıkarlar nedeniyle bilimsel görüşlere rağmen İmaret limanı bugün bulunduğu noktaya kurulmuştu. Böylece limanın kış aylarına kadar açık kalabilmesi için her yıl ilkbaharda en azından bir kez temizlenmesi gerekiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et