İsmet Kadı yeniden sanık sandalyesinde! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İsmet Kadı yeniden sanık sandalyesinde!

İsmet Kadı yeniden sanık sandalyesinde!

Yassıköy (İasmos) Belediye Başkanı İsmet Kadı basın aracılığıyla – defaatle – yalan haber yayma davasında sanık sandalyesine oturdu.

Yerel Hronos gazetesinin yer verdiği habere göre İsmet Kadı’nın sanık olarak yer aldığı dava başka bir tarihe ertelendi.

Hatırlanacağı üzere İsmet Kadı 21 Aralık 2016 tarihinde “belediye makam aracını kişisel işinde kullandığı gerekçesiyle, makam aracını kötüye kullanma suçlamasıyla” gözaltına alınmıştı.

Bunu üzerine Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı mahkeme tarafından makam aracını usule aykırı kullanmaktan 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Kadı, belediyenin makam aracıyla çocuklarını okula götürmüş ve devletin resmî plakalı makam aracını Yassıköy Belediyesi sınırları dışında gerekli belge olmadan kullandığı gerekçesiyle emniyet görevlileri tarafından gözaltına alınmıştı.

Azınlıkça’daki habere göre 27 Aralık tarihinde yerel Hronos 87,5 FM radyosuna konuşan Kadı “çocuklarını zaman tasarrufu açısından makam aracıyla okula götürdüğünü” ifade etmiş ve kendisini destekleyen belediye başkanlarına teşekkür ederek “belediye başkanlarının önemsiz sebeplerden dolayı mahkemelere gitmekten yorulduğunu” dile getirmişti.

Gazete, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı’ya suçüstü sürecinin uygulandığını hatırlatırken, gözaltına alınıp savcıya ifade verdikten sonra o gün yapılan belediye meclis toplantısına katılarak gözaltına alınma nedeniyle ilgili belediye meclis toplantısında dile getirdiklerine de yer verdi. Hronos gazetesi “İsmet Kadı’nın Yassıköy Belediyesine bağlı bir yerleşim biriminde bulunan Yüksek Tahsilliler Derneği’ne ait bir şubenin kaçak anaokulu olarak faaliyet gösterdiği gerekçesiyle kapatılması kararını imzalamadığı gerekçesiyle gözaltına alındığını” söylediğini yazdı ve “Savcı bana baskı yapıyor ancak ben imzalamıyorum” dediğini aktardı.

İLGİLİ HABER

İsmet Kadı’ya 4 ay hapis cezası

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et