Başbakan Tsipras neden Türk Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ile görüşmedi? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Başbakan Tsipras neden Türk Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ile görüşmedi?

Başbakan Tsipras neden Türk Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ile görüşmedi?

Başbakan Aleksis Tsipras’ın Türkiye Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile olan görüşmesini iptal ettiği açıklanmıştı.

iefimerida.gr haber sitesi Başbakan Aleksis Tsipras’ın protokole uyarak Perşembe akşamı Başbakanlık Konutunda yapılması planlanan görüşmeyi iptal ettiğini ve bunun üzerine Çavuşoğlu’nun mevkidaşı Yannis Dragasakis ile Yunan-Türk ilişkileriyle ilgili konuları görüşmek zorunda kaldığını kaydederek, Başbakan  Tsipras’ın bu tercihinin kafalarda soru işaretlerine yol açtığını belirtti.

Başbakan Aleksis Tsipras’ı bu tercihe yönlendiren sebeplerin ne olduğunun bilinmediğini kaydeden iefimerida “ancak dün (Perşembe) yaşanan bazı gelişmelerin ve Hakan Çavuşoğlu ile ilgili bazı verilerin” bu kararda etkili olmuş olabileceğini yazdı.

Haberde “Her şeyden önce Çavuşoğlu’nun Atina’ya resmi ziyaret gerçekleştirdiği gün Ege’de yaşanan ihlalleler var. Özellikle de Rodos’ta gerçekleştirilen Yunanistan-Mısır askeri tatbikatına 1947 Paris Antlaşması İhlal edildiği teziyle Türk tarafının tepki göstermesi var” denildi ve değerlendirme şöyle devam etti:

“Ayrıca Türkiye Başbakan Yardımcısının kökeni Yunanistan’a Batı Trakya’ya dayanıyor, ki burada yaşadı ve zaten bu yüzden de Yunanca konuşuyor. Kısa bir süre önce, daha henüz Eylül ayında yaptığı açıklamada Yunanistan ve Bulgaristan komplekse girmezse Türk sağlık sisteminin ambulans uçaklarla Batı Trakya’daki Müslüman azınlık üyelerinin ve de Bulgaristan’daki azınlık üyelerinin sağlık ihtiyaçlarını karşılayabileceğini söylemişti. Bu söylemler Atina ve Yunan kamuoyunda olumsuz etkiye yol açtı”.

Özetle iefimerida.gr haber sitesi Türk Başbakan Yardımcısının ziyareti sırasında yaşanan olaylar ve Çavuşoğlu’nun daha öncesine yaptığı açıklamalar nedeniyle Tsipras-Çavuşoğlu görüşmesinin gerçekleşmediğini, bunun yerine protokole sadık kalınarak Türk Başbakan Yardımcısının, Yunan mevkidaşı Dragasakis ile görüşmek zorunda kaldığı iddiasında bulundu.

İLGİLİ HABER

Türkiye Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu Batı Trakya’yı ziyaret etti

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et