Batı Trakya’da yasağa rağmen TIR’lar köy yollarında cirit atıyor! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da yasağa rağmen TIR’lar köy yollarında cirit atıyor!

Batı Trakya’da yasağa rağmen TIR’lar köy yollarında cirit atıyor!

Egnatia Otobanından çıkarak köy yollarına giren ağır taşıtlara para cezası öngören yasa 2016’da meclisten geçti geçmesine ancak yasanın uygulanması konusunda pürüzler devam ediyor.

Bunun sonucunda da otoban gişelerine para ödemek istemeyen TIR şoförleri Egnatia otobanından çıkarak köy yolları üzerinden seyahatlerine devam ediyor. Yetkililerin konuyla ilgili “Thraki” gazetesine yaptıkları açıklamalar da konuyla ilgili karmaşayı gözler önüne sürüyor.

İskeçe (Xanthi) SYRIZA milletvekili Grigoris Stogiannidis “Yasa parlamentodan bizim ve sn. Spirtzis’in baskılarıyla 2016 yılı yazında geçmiş olabilir ancak yetkili dairelere ve özellikle de trafik polisine henüz detaylı yönergeler ulaşmış değil ve bu yüzden cezaları uygulayamıyorlar” diyor.

İskeçe İlinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Kostas Zagnaferis ise “Bu yasada birçok yasal açık var, ki bundan hükümet sorumludur, ve bu nedenle de ben şahsen bu yasanın hiçbir zaman uygulanabileceğini düşünmüyorum” ifadelerini kullanıyor.

Bulustra (Avdira) Belediye Başkanı Yorgos Tsitiridis de konuyla ilgili açıklamasında “Bana göre yasanın sonuçları görülmeye başlandı, çünkü belediyemizdeki çevre yollarını kullanan TIR’ların sayısının önemli ölçüde azaldığını görüyoruz”.

Yorumları size bırakıyoruz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et