Παρά την απαγόρευση συνεχίζουν να κυκλοφορούν οι νταλίκες στους επαρχιακούς δρόμους - Azınlıkça
Ειδήσεις

Παρά την απαγόρευση συνεχίζουν να κυκλοφορούν οι νταλίκες στους επαρχιακούς δρόμους

Παρά την απαγόρευση συνεχίζουν να κυκλοφορούν οι νταλίκες στους επαρχιακούς δρόμους

Μπορεί να έχει ψηφιστεί ήδη από το καλοκαίρι του 2016 ο σχετικός νόμος που επιβάλλει πρόστιμα σε οδηγούς και ιδιοκτήτες βαρέων φορτηγών που επιλέγουν να κατέβουν από τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού για να αποφύγουν τα διόδια κινούμενοι όμως έτσι μέσα από κατοικημένες περιοχές, όμως όπως γίνεται πλέον σαφές η εφαρμογή του νόμου επαφίεται στον… χαβά του καθενός!

Διότι πέρα από το αντικειμενικό γεγονός της ανυπαρξίας της Τροχαίας Ξάνθης από το οδικό δίκτυο του νομού μας, όπως αποκάλυψε και το σχετικό ρεπορτάζ της «Θ» του περασμένου Σαββάτου, αρκεί κανείς να δει τις απαντήσεις των αρμοδίων στο σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας για να καταλάβει το μέγεθος του… μπάχαλου που συνεχίζει να υπάρχει για το θέμα αυτό, αφού φυσικά οι νταλίκες συνεχίζουν να περνούν ανενόχλητες μέσα από τα χωριά του νομού μας κι όχι μόνο φυσικά…

Για του λόγου το αληθές πάντως ο βουλευτής Ξάνθης, κ. Γρηγόρης Στογιαννίδης, μας διευκρινίζει από την μία ότι: «Μπορεί ο νόμος αυτός να έχει ψηφιστεί από την Βουλή και με δικές μας πιέσεις προς τον κ. Σπίρτζη, ήδη από το καλοκαίρι του 2016, όμως στις αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως στην Τροχαία, δεν έχουν φτάσει ακόμη οι ενημερωτικές εγκύκλιοι του υπουργείου και άρα ακόμη δεν μπορούν να τον εφαρμόσουν…»

Από την πλευρά του αυτός που θα κληθεί να επισκευάσει το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού μας αν και πάλι καταστραφεί από το πέρασμα των βαρέων αυτών φορτηγών,  αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης, στέκεται στο γεγονός ότι: «Ο νόμος αυτός παρουσιάζει πολλά νομικά κενά με ευθύνη της κυβέρνησης που τον ψήφισε και προσωπικά πιστεύω ότι είναι αδύνατο να εφαρμοστεί ποτέ».

Τέλος ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη και του δημάρχου Αβδήρων κ. Γιώργου Τσιτιρίδη, ο οποίος τονίζει ότι: «Κατά την προσωπική μου άποψη ο νόμος έχει δείξει ήδη αποτελέσματα αφού έχει μειώσει σημαντικά τον αριθμό των μεγάλων φορτηγών που επιλέγουν να κινηθούν από το επαρχιακό δίκτυο του δήμου μας».

Τα συμπεράσματα δικά σας… –

Πηγή: thraki.com.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et