Alantepe etkinliklerinde bir kişi hayatını mı kaybetti? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Alantepe etkinliklerinde bir kişi hayatını mı kaybetti?

Alantepe etkinliklerinde bir kişi hayatını mı kaybetti?

Vasilis Nikolaidis adlı tarihçinin bu yıl 17 Eylül Pazar günü düzenlen Alantepe etkinliklerinde yaşanan bir olayla ilgili yazdıkları oldukça ilginç.

Yerel inkomotini.gr sitesinde “Bir insan ‘basitçe’ hayatını kaybetti, ve belediye başkanı dans ediyordu” başlığıyla verilen bu ilginç iddiada tarihçi Vasilis Nikolaidis’in yazdıklarına yer verildi. Nikolaidis yazısında “Alantepe Etkinlikleri başlamadan önce kendisine – yaşından anladığım kadarı – dedesinin eşlik ettiği küçük bir çocuk fenalaştı. Ben de bir baba olarak endişelendim, zira doktor yardımı istemelerine rağmen doktor gelmedi. Çok şükür ki çocuk bir meyve suyu içerek ve dedesinin de yardımıyla birkaç dakika içinde daha iyi oldu ve alanda kaldılar. O anda içimden ‘Bu, buradaki dağlardaki son vaka olsun’ diye geçirdim. Çünkü binin üzerinde kişinin geldiği bir etkinlikte organizatörlerin (her ihtimale karşı) doktor hazır bulundurmaması beni ciddi şekilde düşündürdü” ifadelerini kullanırken yazısını şöyle sürdürdü:

“Sonraki sabah bir arkadaşımdan 17 Eylül Pazar gecesi panayırın düzenlendiği alanda genç bir kişinin hayatını kaybettiğini öğrendim. Bu bazıları için hiçbir anlam ifade etmeyebilir, ancak benim için her insanın sağlığı ve yaşamı pazarlık edilemez değerlerdir”.

Tarihçi Nikolaidis yazısının son kısmında ise Kozlukebir (Arriana) Belediye Başkanına şu şekilde seslendi:

“Bu yüzden soruyorum:

Sayın Kozlukebir Belediye Başkanı, sizi şahsi olarak tanımıyorum, ancak madem ki bir gencin birkaç saat önce son nefesini bıraktığı bir alanda siz sahneye çıktınız ve misafiriniz olan şarkıcıyla dans ettiniz, organizatör olarak siz ve belediye meclis üyeleriniz insan hayatını nasıl algıladığınızı bana söyler misiniz?

2017’nin Yunanistan’ında ben bu sınır bölgesinin bir sakini olarak bir adli yetkilinin bu konuyla uğraşmasını istiyorum, çünkü yaşadıklarım ve duyduklarıma göre bir insan ‘basitçe’ hayatını kaybetti”.

Vasilis Nikolaidis’in inkomotini web sitesinde yer alan yazısı oldukça önemli. Kozlukebir Belediye Başkanı’nın ise Nikolaidis’in bu iddialarına ne cevap vereceği merak konusu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et