Που διακυμαίνεται η τιμή του βαμβακιού στη Θράκη; - Azınlıkça
Ειδήσεις

Που διακυμαίνεται η τιμή του βαμβακιού στη Θράκη;

Που διακυμαίνεται η τιμή του βαμβακιού στη Θράκη;

Φέτος η τιμή του βαμβακιού ξεκίνησε με 45 λεπτά το κιλό.

Πέρυσι είχαμε ξεκινήσει με 46, που πολύ γρήγορα έγιναν 48. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν θα ανεβούν και φέτος και μέχρι που.

Δυστυχώς δεν είναι αυτές που θα θέλαμε ώστε οι αγρότες να έχουν ένα καλύτερο εισόδημα και κατ΄ επέκταση να καλλιεργήσουν και του χρόνου περισσότερο βαμβάκι.

Η χρηματιστηριακή πτώση της τιμής σε σύγκριση με πέρυσι οφείλεται σε δύο λόγους: 1. Οι καλές τιμές του βαμβακιού πέρυσι συγκριτικά με τα άλλα αγροτικά προϊόντα, οδήγησε στο να σπαρθούν φέτος παγκόσμια 30 εκατομμύρια στρέμματα περισσότερα με βαμβάκι από ότι πέρυσι. Αυτό ασκεί πίεση στις τιμές. Από την άλλη και επειδή το βαμβάκι πουλιέται σε δολάρια, η πτώση του δολαρίου στην ισοτιμία του με το Ευρώ οδήγησε σε παραπέρα μείωση της τιμής.

Η μεγάλη διακύμανση της τιμής του χρηματιστηρίου οδηγεί αναγκαστικά σε μεγάλη διακύμανση και της τιμής του συσπόρου βαμβακιού που παράγουν οι αγρότες μας. Για την περυσινή χρονιά η διακύμανση ήταν από 38 λεπτά ως 57. Αλλά και φέτος μέχρι στιγμής από την πρώτη Ιανουαρίου μέχρι σήμερα είχαμε διακύμανση από 40 ως 51 λεπτά.

Πηγή: Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.