Harika haber! Ülkemiz Yunanistan narkotik kullanımımda Avrupa’nın en temizi çıktı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Harika haber! Ülkemiz Yunanistan narkotik kullanımımda Avrupa’nın en temizi çıktı

Harika haber! Ülkemiz Yunanistan narkotik kullanımımda Avrupa’nın en temizi çıktı

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında birçok olumsuz birinciliğe sahip olan Yunanistan uyuşturucu kullanımı gibi ciddi bir konuda Avrupa’nın en temizi çıktı.

OECD’nin son raporunda Avrupa’daki gençler arasında haşiş (kenevir), eroin, kokain, amfetamin ve extacy gibi uyuşturucu madde kullanımıyla ilgili yapılan araştırmanın sonuçları yer aldı.

European Monitoring Center for Drugs and Drugs Addiction (EMCDDA) tarafından sunulan verilere göre Yunanistan neredeyse bütün kategorilerde en son sırada bulunuyor. 15-36 yaş aralığındaki gençlere son 12 ayda haşiş kullanıp kullanılmadıkları soruldu ve Yunanistan %3,2 ile %13,3 olan Avrupa ortalamasının çok altında kaldı. İlk sırada bulunan Çek Cumhuriyeti’nin (%23,9) ise neredeyse 20 puan gerisinde kaldı.

Bu yaş grubundaki kokain kullanımı ise Yunanistan’da %0,2 ile sınırlı kalırken, Avrupa ortalaması %1,9 olarak şekillendi ve listenin zirvesinde %4,2 ile Büyük Britanya yer aldı.

Amfetamin (%0,1) ve extacy (%0,4) gibi uyuşturucu madde kullanımının da Yunan gençleri arasında yaygın olmaması sevindirici bir gelişme olarak algılandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et