Yunanistan’da HIV tehlikesi! Orta yaşlılardaki AIDS vaklarında artış - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da HIV tehlikesi! Orta yaşlılardaki AIDS vaklarında artış

Yunanistan’da HIV tehlikesi! Orta yaşlılardaki AIDS vaklarında artış

Son 12 yılda aralarında Yunanistan’ın da olduğu birçok Avrupa ülkesinde HIV virüslü yeni vakaların oranında önemli artış görülüyor.

Avrupa’nın birçok ülkesinde olduğu gibi Yunanistan’da da AIDS vakaları artış eğilimindeyken, özellikle de 50 yaş ve üzerindeki vatandaşlardaki artış dikkat çekiyor.

Çünkü her 6 yeni HIV virüsü teşhisinden birisi (%17,3) 50 yaş ve üzerindeki vatandaşlara konuyor.

Genellikle cinsel ilişki yoluyla bulaşan HIV virüsünün 50 yaş ve üzeri vatandaşlarda ilelermiş düzeyde teşhis edilme ihtimalinin 15-39 yaş aralığındaki gençlere göre daha yüksek olduğu belirtiliyor.

2004 yılından bu yana orta yaşlılardaki HIV teşhislerinin aralarında Yunanistan’ın da yer aldığı 16 Avrupa ülkesinde önemli artış kaydettiği belirtilirken, Almanya’daki yıllık %8,1 oranındaki artış dikkat çekiyor.

50 yaş üzerindeki vatandaşlarda en yüksek HIV virüsü oranı ise Estonya ve Letonya gibi ülkelerde 100 bin kişide 7,5 ve 7,2 oranla görülüyor.

Gençlerdeki yeni AIDS vaklarında da aralarında Yunanistan’ın da yer aldığı 12 Avrupa ülkesinde önemli artış söz konusu.

Araştırmada Avrupa’da bütün yaşlarda yeni HIV teşhislerinin yarısının (%47) gecikmeyle yapıldığı, böylece özellikle de yaşlılarda ölüm riskinin daha fazla arttığı belirtiliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et