Yeni rekor! Bir günde Türkiye’den Evros’a 165 Suriyeli mülteci ulaştı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni rekor! Bir günde Türkiye’den Evros’a 165 Suriyeli mülteci ulaştı

Yeni rekor! Bir günde Türkiye’den Evros’a 165 Suriyeli mülteci ulaştı

Yunanistan’a yönelik mülteci akınlarında yeni bir rekora imza atıldı.

iefimerida.gr’nin haberine göre Yunan yetkililer Ege’deki mülteci akınlarına odaklanırken, kaçak göçmen tacirleri son dönemde yeniden Evros bölgesindeki Yunan-Türk sınırlarında faaliyete geçmeye başladı.

Cumartesi günü Kastanies’te sınıra çok yakın bir bölgede 165 göçmene ulaşıldı. Göçmenlerin yanında Selanik’ten Kumçiftliği’ne (Orestiada) gelen iki avukatın da bulunması, ne kadar örgütlü ve hazırlıklı olduklarını gözer önüne serdi.

Diğer taraftan bu rakam Evros ili için yeni bir rekor teşkil ediyor. Çünkü yaklaşık bir buçuk yıldır bir günde toplu halde bu kadar çok göçmene rastlanmamıştı. Son dönemde günde Evros’tan 20-30 kadar göçmenin Yunanistan’a kaçak yollarla giriş yapmaya başladığı biliniyordu.

Bir yetkili ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Son dönemde Evros’ta sınırları geçen neredeyse bütün herkesin Suriyeli olduğunu ve siyasi sığınma talep ettiğini söylüyor”. Polis ise 165 göçmeni Yunanistan’a geçiren insan tacirlerinin izine ulaşmayı başaramadı. 165 göçmen de Suriyeli olduğunu savundu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et