Νέο ρεκόρ! 165 Σύριοι πρόσφυγες πέρασαν σε μια μέρα στον Εβρο από την Τουρκία - Azınlıkça
Ειδήσεις

Νέο ρεκόρ! 165 Σύριοι πρόσφυγες πέρασαν σε μια μέρα στον Εβρο από την Τουρκία

 Νέο ρεκόρ! 165 Σύριοι πρόσφυγες πέρασαν σε μια μέρα στον Εβρο από την Τουρκία

Νέο «ρεκόρ» κατέγραψαν οι προσφυγικές ροές στη χώρας μας, με 165 μετανάστες που πέρασαν στον Εβρο από την Τουρκία μέσα σε μόλις μια μέρα.

Όπως αποκαλύπτει το iefimerida, την ώρα που το ενδιαφέρον των Αρχών εστιάζεται στις προσφυγικές ροές προς τα νησιά του Αιγαίου, οι διακινητές το τελευταίο διάστημα επαναδραστηριοποιούνται στην περιοχή του Έβρου. Το περασμένο Σάββατο στην περιοχή των Καστανεών, πολύ κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, εντοπίστηκαν 165 μετανάστες. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, οι μετανάστες (όταν εντοπίστηκαν) είχαν μαζί τους και δυο Έλληνες δικηγόρους που είχαν ειδοποιηθεί για να τους συναντήσουν και είχαν μεταβεί στην Ορεστιάδα από τη Θεσσαλονίκη, γεγονός που δείχνει τον υψηλό βαθμό οργάνωσης των μεταναστών. Ο αριθμός αποτελεί ρεκόρ για την περιοχή του Έβρου, καθώς τουλάχιστον τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν είχε καταγραφεί ξανά τόσο μεγάλος αριθμός προσφυγικών ροών μέσα σε μια μέρα. Το τελευταίο διάστημα στον Έβρο καταγράφονταν 20 με 30 εισδοχές μεταναστών την ημέρα.

Οι μετανάστες δήλωσαν ότι είναι όλοι από τη Συρία, αλλά όπως υποστηρίζει στο iefimerida αξιωματικός που υπηρετεί στην περιοχή, «σχεδόν όλοι όσοι περνάνε το τελευταίο διάστημα τα σύνορα του Έβρου δηλώνουν ότι κατάγονται από τη Συρία για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο». Η αστυνομία δεν εντόπισε τους διακινητές, οι οποίοι κατάφεραν να περάσουν τους μετανάστες από τα σύνορα και φαίνεται πως επέστρεψαν ανενόχλητοι στην Τουρκία.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et