Hemetli’ye öğrenci taşıyan otobüse ceza. Sorun çözüldü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hemetli’ye öğrenci taşıyan otobüse ceza. Sorun çözüldü

Hemetli’ye öğrenci taşıyan otobüse ceza. Sorun çözüldü

Hemetli (Organi) ilkokuluna ve ortaokuluna öğrenci taşıyan otobüse öngörülenden fazla kişi taşıdığı gerekçesiyle ceza kesildi.

Gümülcine (Komotini) KTEL’ine ait otobüsün öngörülenden fazla öğrenci taşıdığı ve bunun güvenlik sorunu teşkil ettiğine dair yapılan şikayet sonrası trafik polisi bahse konu otobüsü durdurdu. Otobüste öngörülen yolcu sayısından iki öğrencinin fazla olduğunu tespit etti. Şoförün ehliyetine ve aracın plakasına el konuldu.

Rodop Ortaöğretim Müdürü Meri Kosmidu da olayı yerel Hronos gazetesine yaptığı açıklamada doğruladı. Ancak ceza sonrası otobüs kullanılamadığı için öğrencileri Hemetli’ye taşıyan seferler de boş kaldı. KTEL yönetimi öngörülenden fazla öğrenci taşınmasını kınarken, otobüs olmadığı geçen hafta Cuma günü ve bu Pazartesi kendi imkânlarıyla okula gidemeyen öğrenciler dersleri kaçırdı.

Ancak öğrencileri taşıyan otobüslerin seferlerinde yapılan değişiklikle sorunun çözüme kavuşturulduğu öğrenildi. Ortaöğretim Müdürü ise öğrencilerin kaybettikleri derslerin ileriki dönemde giderileceğini belirtti. Bahse konu otobüs Rodop ilinin dağlık kolundaki Hacıören (Ano Virsini), Musacık (Mirtiski), Çalabı (Smigada), Üşekdere (Esohi), Keziren (Kimi), Gerdeme (Ano Kardamos) gibi köylerdeki öğrencileri Hemetli ilkokulu ve ortaokulunu taşıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et