Πρόστιμο σε λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στην Οργάνη. Λύθηκε το πρόβλημα - Azınlıkça
Ειδήσεις

Πρόστιμο σε λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στην Οργάνη. Λύθηκε το πρόβλημα

Πρόστιμο σε λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στην Οργάνη. Λύθηκε το πρόβλημα

Μία τροποποίηση της στιγμής στα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών από χωριά της ορεινής Ροδόπης προς το δημοτικό και γυμνάσιο της Οργάνης, έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα που προέκυψε λίγες μέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2017 – 2018.

Μία καταγγελία και ένα πρόστιμο για την ύπαρξη υπεράριθμων μαθητών σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κομοτηνής ήταν η αρχή του προβλήματος, που αναδεικνύει σε μείζον θέμα την ασφάλεια των μεταφερόμενων μαθητών. Αυτή άλλωστε είναι και η μέριμνα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο πλαίσιο αυτό επιχειρήθηκε να δοθεί λύση σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, που έχει την ευθύνη της μεταφοράς των μαθητών στο νομό. 

Το επίμαχο περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη όταν υπήρξε καταγγελία για λεωφορείο του ΚΤΕΛ και την μεταφορά με αυτό υπεράριθμων μαθητών. Στον έλεγχο του Τμήματος Τροχαίας που διενεργήθηκε κατόπιν της καταγγελίας διαπιστώθηκε ότι το λεωφορείο μεταφέρει δύο επιπλέον άτομα από όσα πρέπει. Συνέπεια της παράβασης ήταν να επιβληθεί πρόστιμο, να αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης του οδηγού όπως και οι πινακίδες του λεωφορείου, το οποίο παροπλίστηκε και δε μπορούσε να εκτελεί μεταφορικό έργο. 

Το περιστατικό επιβεβαίωσε στον “Χ” η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου η οποία σημείωσε “το θέμα που προκύπτει αυτή την στιγμή είναι ότι το ΚΤΕΛ μετά την αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας οδήγησης από τον οδηγό, αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχει στον στόλο του ένα ακόμα λεωφορείο για να διαθέσει σε αυτήν την συγκεκριμένη γραμμή, που αφορά εκείνη την περιοχή” και έσπευσε να προσθέσει πως “είναι μεμπτό και καταδικαστέο να υπάρχουν υπεράριθμα άτομα και μάλιστα παιδιά πάνω στο λεωφορείο”. 

Το μεσημέρι της Δευτέρας, οπότε και επικοινώνησε ο “Χ” με την κα Κοσμίδου η λύση του θέματος βρίσκονταν ακόμα σε διαβούλευση. “Είμαστε σε επαφή με το ΚΤΕΛ ως Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ως Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης για να δώσουμε λύσεις άμεσες για να μην χαθούν διδακτικές ώρες από το μαθητικό δυναμικό των σχολείων της  Οργάνης”. 

Οι διδακτικές ώρες της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου, όπως και της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου, χάθηκαν για όσους μαθητές δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν τα σχολεία τους με ιδιωτικό μέσο, αφού τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ δεν εκτελέστηκαν. 

Οι επαφές τελικά απέδωσαν καρπούς και τα μαθητικά δρομολόγια θα εκτελεστούν σήμερα με μία μικρή τροποποίηση, όπως έκανε γνωστό στον “Χ” η κα Κοσμίδου, μετά την πρώτη επικοινωνία που είχαμε μαζί της. 

Η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετεί μαθητές οικισμών της ορεινής Ροδόπης όπως η Άνω Βυρσίνη, η Μυρτίσκη, η Σμιγάδα, η Εσοχή, η Κύμη, ο Άνω Κάρδαμος κ.α.

Όσο για τις διδακτικές ώρες που ίσως θεωρούνται ότι χάνονται θα αναπληρωθούν πλήρως, επιβεβαίωσε η προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. – xronos.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et