İskeçeli fotoğrafçının dünyayı sarsan fotoğrafları! Reuters seçti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçeli fotoğrafçının dünyayı sarsan fotoğrafları! Reuters seçti

İskeçeli fotoğrafçının dünyayı sarsan fotoğrafları! Reuters seçti

Reuters editörleri tarafından geçen Pazartesi, günün en iyi fotoğrafları arasına İskeçeli bir fotoğrafçının fotoğrafı seçildi.

Reuters Haber Ajansında çalışan İskeçe kökenli Yannis Kourtoglou’nun çektiği fotoğrafta bir babanın diz çökmüş halde tel örgülerin arasında çocuklarının ellerini öptüğü görülüyor. Babanın adı Amar Hamaso ve o Kıbrıs’ta yaşayan bir Suriyeli. Amar eşinden ve dört çocuğundan yaklaşık bir yıl önce İdlib’teki uçak saldırısı sonrası ayrılmış. Saldırı şehri mahvederken, ailenin beş çocuğundan biri de saldırıya kurban gidenler arasında yer almış.

Amar’ın Suriye’de kalan ailesi 300 kadar Suriyeli ile birlikte Kıbrıs’ın kuzeybatı sahillerine geçtiğimiz günlerde ulaştı. Türkiye’nin Mersin şehrinden yola çıkan iki gemide yer alan her göçmen, Kıbrıs’a ulaşmak için 2 bin euro ödediğini dile getirdi.

Adaya ulaşanlar arasında Amar’ın ailesi de var. Ve İskeçeli fotoğrafçı Kourtoglou’nun ölümsüzleştirdiği o anlarda Amar’ın tel örgüler arasından ailesine kavuşmanın verdiği mutluluk görülüyor. Çocukların yüzlerindeki gülümseme ise her şeyi anlatıyor.

{gallery}stories/2017-haberler/2017-09-15/iskecefoto{/gallery}

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et