Şok! Yunanistan’da zehirli yumurta kullanan şirket hangisi? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Şok! Yunanistan’da zehirli yumurta kullanan şirket hangisi?

Şok! Yunanistan’da zehirli yumurta kullanan şirket hangisi?

“Elladas – O Allos Dromos” (Yunanistan – Başka Yol) Partisi Avrupa Parlamenteri Profesör Notis Marias’ın zehirli yumurtalarla ilgili açıklamaları endişeleri de beraberinde getirdi.

Zehirli fipronil maddesi içeren yumurtalarla ilgili tartışmaya katılan Yunan Parlamenter, Belçika ve Hollanda’yı öngörülen önlemleri almama ve vurdumduymazlıkla suçladı.

Diğer taraftan Parlamenter Marias’ın Yunanistan ile ilgili açıklamaları ise dikkat çekti. “Yunanistan ile ilgili yaptığım araştırmalar sonucu Fransa’da 300 kilo fipronil maddesi içeren yumurtanın beyazından oluşan toz ithal edildiğini tespit ettim” diyen Avrupa Parlamenteri sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben bu şüpheli partinin tamamen piyasadan çekilmesini istememe rağmen, yetkililer beni bu yumurtaların bir Yunan şirketi tarafından kullanıldığını ancak 1:1000 oranla kullanıldığı için Yunan Sağlık Örgütü EFET söz konusu oranda fipronil’in tehlike teşkil etmediğini söyledi. Buraya bakar mısınız? Biz şimdi bu şirketin hangi şirket olduğunu soruyoruz. Siz Avrupa Komisyonu olarak bu kabul edilemez duruma katılıyor musunuz? Ne tür önlemler alacaksınız. Bunun Yunanistan ve bütün Avrupa’da yaşanması kabul edilemez.”

İLGİLİ HABER

EFET’ten zehirli yumurta açıklaması

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et