Σοκ! Ποια ελληνική επιχείρηση χρησιμοποίησε δηλητηριασμένα αυγά; - Azınlıkça
Ειδήσεις

Σοκ! Ποια ελληνική επιχείρηση χρησιμοποίησε δηλητηριασμένα αυγά;

Σοκ! Ποια ελληνική επιχείρηση χρησιμοποίησε δηλητηριασμένα αυγά;

Στη σέντρα έβγαλε τον ΕΦΕΤ ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στις 12/9/2017 ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με αφορμή τη συζήτηση για το διατροφικό σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά.

Ο Νότης Μαριάς ο οποίος και πάλι ήταν ο μοναδικός Έλληνας Ευρωβουλευτής που συμμετείχε στη συζήτηση για τα μολυσμένα, με το επικίνδυνο παρασιτοκτόνο fipronil, αυγά, που κυκλοφόρησαν κατά εκατομμύρια σε 22 χώρες της Ευρώπης, στηλίτευσε την αδιαφορία των αρμόδιων Αρχών σε Βέλγιο και Ολλανδία να λάβουν έγκαιρα τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

Και αυτό διότι παρότι το διατροφικό σκάνδαλο ήταν εκεί γνωστό ήδη από τα τέλη του 2016 εντούτοις τα μέτρα προστασίας των καταναλωτών λήφθηκαν τον Αύγουστο του 2017.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Επίτροπο κ. Ανδρουκάιτις: «Σε σχέση με την Ελλάδα όμως κύριε Ανδρουκάιτις μετά από συνεχείς παρεμβάσεις μου αποκαλύφθηκε ότι τελικά εισήχθησαν στην Ελλάδα από τη Γαλλία 300 κιλά σκόνης από ασπράδια αυγών μολυσμένα με fipronil.

Και ενώ εγώ ζητούσα την απόσυρση των αυγών και της ύποπτης αυτής παρτίδας τελικά οι αρμόδιες Ελληνικές Αρχές δεν το έπραξαν και με ανακοίνωση ενημέρωσαν ότι η ύποπτη παρτίδα των 300 κιλών από ασπράδια αυγών χρησιμοποιήθηκε από Ελληνική επιχείρηση και δημιουργήθηκαν μείγματα σε αναλογία 1:100 τέτοια ούτως ώστε η συγκέντρωση fipronil λέει ο ΕΦΕΤ δεν είναι επικίνδυνη. Ακούστε πράγματα».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Ρωτάμε λοιπόν ποια είναι αυτή η Ελληνική επιχείρηση που το έπραξε. Εσείς ως Κομισιόν συμφωνείτε με αυτή την απαράδεκτη ενέργεια; Τι μέτρα θα λάβετε; Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη». – elthraki.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.