İnanılmaz ama gerçek: Gümrükte 5 canlı timsaha el konuldu! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İnanılmaz ama gerçek: Gümrükte 5 canlı timsaha el konuldu!

İnanılmaz ama gerçek: Gümrükte 5 canlı timsaha el konuldu!

Gümrükten kaçak içki veya sigara geçirmeye çalışanları çok kez duymuşsunuzdur ama eminiz ki timsah kaçırmayı çalışanını ilk kez okuyacaksınız!

Rodos Gümrüğünde Hollanda’dan havayoluyla gönderilen bir pakette Caiman cinsi 5 canlı timsah ele geçirildi. Bahse konu hayvanının Uluslararası CITES Anlaşması kapsamında koruma altında olduğu biliniyor.

Gümrüklerde rastlanan ilginç vakalar bununla da sınırlı değil. Kısa bir süre önce Yunanistan ile Türkiye sınırında bulunan Kipi sınır kapısından 24.990 gram Sibirya mersin balığı yumurtası geçirmeye çalışan bir kişi tutuklanmıştı.

Kastroria Gümrüğünde ise vaşak kürkü ele geçirilirken, bu hayvanın da Uluslararası CITES Anlaşması kapsamında koruma altında olduğu biliniyor.

Diğer taraftan gümrükten geçirilmeye çalışan değerli taşlar da dikkatlerden kaçmadı. Yine Rodos Gümrüğünde yapılan denetimde Türkiye’den gelen bir yolcunun üzerinde 2 büyük, 19 adet orta boy, 559 adet küçük boy elmas ve 58 adet ziynet eşyası ele geçirilmişti.

Selanik Havaalanı Gümrüğünde ise Rusya’dan gelen bir yolcunun bavulunda bulunan 13 adet kaçak kürke el konuldu. Bu kürklere tekabül eden ve dolayısıyla kaçırılan verginin 2.869,16 euro olduğu belirtilirken, sahibine ise 5.738,32 euro ceza kesildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et