Vergi sistemine önemli değişiklikler geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Vergi sistemine önemli değişiklikler geliyor

Vergi sistemine önemli değişiklikler geliyor

Yunanistan genelinde yüz binlerce vergi mükellefi ve işletmeyi önümüzdeki dönemde vergi sistemine getirilmesi planlanan önemli değişiklikler bekliyor.

Bu değişikliklerin Yunanistan’a yönelik mali yardım programının üçüncü değerlendirmesi kapsamında hayata geçirileceği tahmin ediliyor. Değişikliklerden bazıları şöyle:

– Trafik harçlarıyla (taşıt pulu) ilgili değişiklik: Kreditörlerin itirazları nedeniyle yıl sonuna kadar bu alanda değişiklik olmaması ihtimali de bulunurken, trafik harçlarının hesaplanış şeklinde değişiklik olabileceği kaydediliyor. Değişmeyen tek şey ise trafik harçlarından elde edilmesi hedeflenen gelir (1,3 milyar euro) olacak.

– Çekilişler başlıyor: Banka veya kredi kartıyla alışveriş yapan vatandaşları ödüllendirmek için yapılacağı açıklanan çekilişler yapılmaya başlanacak. Her ay 1 milyon euro dağıtılacağı ve bu paranın ya 500 kişiye 2.000 euro ya da 1.000 kişiye 1.000 euro olarak dağıtılması planlanıyor.

– Vergi muafiyetler: İşletmelere uygulanan vergi muafiyetlerinin yeniden mercek altına alınacağı ve haksız olanların kaldırılacağı belirtiliyor.

– Denizciliğe müdahale: Kreditörler denizcilik sektörüne imtiyaz tanındığını ve bu sektördeki mevcut vergilendirme sisteminin değiştirilmesi gerektiğini düşünüyor.

– Gayrimenkuller: Yıl sonuna kadar gayrimenkullerin rayiç bedellerinin ticari değerleriyle aynı düzeye çekilmesi bekleniyor.

– Maaşlılara ve emeklilere uygulanan indirim kaldırılacak: Maaşlı vatandaşların ve emeklilerin maşlarından tutulan vergiye getirilen %1,5 indirimin kaldırılması planlanırken, bu da çok sayıda vatandaşın gelirinin azalmasına yol açacağı belirtiliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.