Eldorado Gold Batı Trakya’dan ayrılıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Eldorado Gold Batı Trakya’dan ayrılıyor

Eldorado Gold Batı Trakya’dan ayrılıyor

Kanadalı Eldorado Gold şirketi Yunanistan’da yaptığı altın yatırımını geri çekme kararı aldı.

Yapılan açıklamada şirketin bakım ve çevre idare programları dışında Halkidiki ve Batı Trakya’daki (Perama) yatırımlarına mevcut şartlar altında devam etmeyeceği bildirildi.

Eldorado Gold kararına gerekçe olarak ise hükümet tarafından “rutin izinlerin” onayında yaşanan gecikmeyi gösterirken, bu durumun Skuries ve Olimpiada altın madenlerinin işleyişini engellediğini kaydetti. Madenlerin 22 Eylül’den itibaren bakım sürecine alınacağı, çalışanların ise işten çıkartılarak sözleşmelerine son verileceği duyuruldu.

Açıklamada ayrıca “Şirketimiz Yunanistan’a yönelik yatırım tercihlerini gerekli izinlerin verilmesi ve onaylanmasıyla yatırımlara destek sunan, diyaloga açık bir hükümetle işbirliği içerisinde değerlendirecektir” denildi.

“Yunanistan’daki mevcut 2.400 kişilik personelimize önemli bir projeyi hayata geçirmek için 1.200 kişiyi daha ilave edecekken böyle bir çıkmaza sürüklenmemiz oldukça büyük bir talihsizliktir” ifadelerinin yer aldığı açıklamada “Eğer Yunan hükümeti Ellinikos Hrisos şirketine yönelik sorumlulukları çerçevesinde çalışmak isterse, gerekli izinleri zamanında vermeli ve yatırımı desteklemelidir. O zaman Eldorado şirketi ülkedeki yatırım planlarını yeniden değerlendirme konumunda olacaktır” ifadeleri kullanıldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et