Αποχωρεί από τη Θράκη η Eldorado Gold - Azınlıkça
Ειδήσεις

Αποχωρεί από τη Θράκη η Eldorado Gold

Αποχωρεί από τη Θράκη η Eldorado Gold

Την αναστολή των επενδύσεών της στην Ελλάδα αποφάσισε η καναδική Eldorado Gold.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε προ ολίγου, πέρα από κάποια προγράμματα συντήρησης και περιβαλλοντικής διαχείρισης, η Eldorado Gold «υπό τις παρούσες συνθήκες» δεν θα συνεχίσει τις επενδύσεις της στη Χαλκιδική και στη Θράκη (λόφος Περάματος, Σάπες).

Η εταιρεία αναφέρει ως αιτία την καθυστέρηση έγκρισης «αδειών ρουτίνας» εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, που έχει «εμποδίσει» τη δυνατότητά της να «αναπτύξει και να λειτουργήσει» τα ορυχεία στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα. Τα ορυχεία αυτά, όπως και αυτό το Στρατωνίου, θα τεθούν σε καθεστώς συντήρησης από τις 22 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε. Οι εργαζόμενοι θα απολυθούν και οι συμβάσεις των συμβασιούχων θα τερματιστούν.

Η εταιρεία, σημειώνεται, «θα επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα κατόπιν έγκρισης και έκδοσης των απαιτούμενων αδειών, σε συνεργασία με μια υποστηρικτική κυβέρνηση, ανοικτή σε συζητήσεις γύρω από τη χρήση και εφαρμογή των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνολογιών».

«Είναι εξαιρετικά ατυχές να βρισκόμαστε σε αυτό το αδιέξοδο όταν θα έπρεπε να υλοποιούμε ένα σημαντικό επιχειρηματικό σχέδιο και να προσθέτουμε άλλες 1.200 θέσεις εργασίας στο σημερινό εργατικό δυναμικό μας, περίπου 2.400 ατόμων, στην Ελλάδα» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σε άλλο μέρος της ανακοίνωσης η εταιρία επισημαίνει «Εάν η ελληνική Κυβέρνηση επιθυμεί να εργαστεί στο πλαίσιο των συμβατικών της υποχρεώσεων με την Ελληνικός Χρυσός, να εκδώσει έγκαιρα τις άδειες και να στηρίξει την επένδυση, τότε η Eldorado θα είναι σε θέση να επανεκτιμήσει τα επενδυτικά της σχέδια στη χώρα»

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.