Kavala’da yaşıyor! İşte Yunanistan’ın en yaşlı insanı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kavala’da yaşıyor! İşte Yunanistan’ın en yaşlı insanı

Kavala’da yaşıyor! İşte Yunanistan’ın en yaşlı insanı

Kavala ilinin Nestos (Karasu) Belediyesinde ikamet eden 111 yaşındaki Panayotis Drosos bölgenin ve belki de Yunanistan’ın en yaşlı insanı.

1906 yılında Doğu Trakya’da bulunan Magriotissa (Düzova) köyünde doğan asırlık çınarın dört çocuğu, dokuz torunu bulunurken, torunlarının da toplamda 18 çocuğu var.

Bir sağlık sorunu nedeniyle kısa süre önce Kavala Hastanesinde küçük bir operasyon geçiren Panayotis Drosos, doktorlarının tabiriyle şimdi “bomba” gibi.

Nüfus mübadelesiyle İskeçe’ye (Xanthi) geldiklerini anlatan Drosos, iki yıl İskeçe’de yaşadıktan sonra Nestos bölgesine yerleştiklerini ve daha sonra Metaksas döneminde Agiasma’ya yerleştiklerini hatırlıyor. “Biz savaşamadık, çünkü Almanlar gelip bölgeyi Bulgarlara verdiler. Ben de birkaç kişiyle silahla Bulgarlara direndim ama direniş kısa sürdü” diye o yılları anlatan 111 yaşındaki Panayotis “İç savaşı da hatırlıyorum. Komünistler kardeşimi Gümülcine (Komotini) hapishanesine gönderdi ve orada bir yıl kaldı. Zorlu yıllarımız da iyi yıllarımız da oldu. Karamanlis’i de Papandreu’yu da hatırlıyorum. Tanrı istiyor ve yaşıyorum. Ben tüm yaşamın boyunca her zaman sarımsak ve bahçem ve tarlamdan çıkanları yedim. Uzun yaşamak isteyen gençler de öyle yapmalı” diye tavsiyede bulunuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et