Her 3 işletmeden 1’i çalışanlarının maaşlarını ödeyemiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Her 3 işletmeden 1’i çalışanlarının maaşlarını ödeyemiyor

Her 3 işletmeden 1’i çalışanlarının maaşlarını ödeyemiyor

Yunanistan’da küçük ve orta ölçekli her üç işletmeden birinin (%33,8) son altı ayda çalışanlarının maaşlarını ödemekte zorlandığı ortaya çıktı.

IME’nin yapmış olduğu araştırmaya göre bu oran Şubat ayında kaydedilen %39,3 veya geçen yıl Temmuz ayındaki %41,2 oranına kıyasla düşüş kaydetse de hâlâ sorun teşkil etmeye devam ediyor.

Kafalarda soru işareti yaratan bir diğer sonuç ise araştırmaya katılan 1.006 işletmeden %42,7’sinin esnek çalışma (part time v.s.) şekliyle personel istihdam ettiğini beyan etmesi oldu. İşletmelerin %36,4’ü ise son altı ayda personelinin ya çalışma saatlerini ya da çalışma günlerini azaltmak zorunda kaldığını dile getirdi.

Araştırmanın olumlu sonuçları arasında ise Şubat-Temmuz döneminde personelinin maaşını azaltmak zorunda kalan işletmelerin oranının %25’e düşmesi oldu. Zira bir önceki altı aylık dönemde bu oran %31,8 olarak şekillenmişti.

Ancak işletmelerin %18,6’ı önümüzdeki altı ay içerisinde ya çalışanların maaşlarını azaltmak ya da çalışma saatlerini azaltmak zorunda kalacağını dile getirdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et