Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Yunanistan’ı destekleyeceğim - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Yunanistan’ı destekleyeceğim

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Yunanistan’ı destekleyeceğim

Atina’ya resmi bir ziyaret düzenleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Yunanistan’a destek mesajı verdi.

Macron ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Aleksis Tsipras “Yunanistan yeni bir sayfa açıyor. 2017’nin ilk çeyreklerindeki veriler pozitif. Bir maceranın sonuna yaklaşıyoruz, 2017’de %2 kalkınma elde edeceğiz ve hedeflerimizi tutturacağız. Yunanistan’daki krizin nihai şekilde sona ermesi Avrupa’nın yeni bir döneme geçmesi anlamına gelecektir” ifadelerini kullandı.

Tsipras’ın İrma kasırgasıyla ilgili dayanışma mesajlarına teşekkür ederek sözlerine başlayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise “Kasırga nedeniyle ziyaret iptal olabilirdi, dün gece son anda Yunanistan ziyaretimi iptal etmekten vazgeçtim. Yunanistan ziyareti olmalıydı. Yunanistan çok katı kemer sıkma yaşadı ve kalkınmaya geri dönüşünde yanında yer almak istiyoruz. Kalkınma bankası, enerji, Selanik limanı ve yeni teknolojilerle ilgili anlaşmalar imzalayacağız. Birçok Fransız şirketi Yunanistan’ı terk etmedi” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı ayrıca “Reformlar güçlendirmeli. IMF kurtarma programında kalmak için yeni şartlar koşmamalı, AB de Yunanistan’ın borcunun hafifletilmesine yönelik önlemler almalı. Görüşmelerin 2018’de sonlanacağını umuyorum. İyileşmekte olan Yunanistan’ı desteklemek için güveni desteklemek istedim” ifadelerini kullandı.

Daha öncesinde ise Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile bir araya gelen Macron “Reformları selamlıyorum, Yunanistan ağır bedel ödedi. Dayanıklılık ve cesaretinizin unutulmaması gerekir. Bazıları sizi Avrupa dışında istiyordu. Çok şükür ki başarılı olamadılar” şeklinde konuştu ve Fransa’nın Yunanistan’ın yanında yer almaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et