Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν: Θα στηρίξω την Ελλάδα - Azınlıkça
Ειδήσεις

Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν: Θα στηρίξω την Ελλάδα

Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν: Θα στηρίξω την Ελλάδα

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

– «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Τα πρώτα τρίμηνα του 17 ήταν θετικά, μία επίδοση που βασίζεται στα στοιχεία της πραγματικής οικονομίας»

– «Αυτά μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι ότι βρισκόμαστε στο τέλος μίας περιπέτειας, ότι το 2017 θα πετύχουμε ανάπτυξη 2% και τους στόχους μας για το έτος»

– «Στόχος μας επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Πιστεύουμε ότι και οι εταίροι μας θέλουν να αποφευχθούν εμπόδια που δημιούργησαν καθυστερήσεις στο παρελθόν»

– «Το οριστικό τέλος της ελληνικής κρίσης θα σημάνει το πέρασμα της Ευρώπης σε μια νέα εποχή», υποστήριξε ο Ελληνας Πρωθυπουργός.

«Ενα μεγάλο ευχαριστώ για τα λόγια αλληλεγγύης προς τη Γαλλία που έχει πληγεί από τον τυφώνα Ιρμα με θύματα και τραυματίες στα νησιά του Αγ. Βαρθολομαίου και του Αγ. Μπαρτιμ», είπε αρχικά ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πήρε τον λόγο αμέσως μετά τον Ελληνα Πρωθυπουργό.

«Δεν θέλω εδώ από την Ελλάδα να μιλήσω για τον επίσημο απολογισμό. Βρίσκομαι σε επαφή με τις αρχές  Διαχείρισης Κρίσης και τον Γάλλο πρωθυπουργό. Χθες το βράδυ αποφάσισα να μην ακυρώσω το ταξίδι στην Ελλάδα. Τις 24 ώρες στην Ελλάδα δεν θα μπορούσα λόγω συνθηκών να μεταβώ στις πληγείσες περιοχές. Η επίσκεψη στην Ελλάδα έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα έχει βιώσει πολύ σκληρή λιτότητα και ένα μέρος της ευρωπαϊκής παρτίδας παίζεται εδώ. Θέλουμε να την πλαισιώσουμε στην επιστροφή της στην ανάπτυξη. Θα υπογραφούν συμφωνίες για την αναπτυξιακή τράπεζα, για ενέργεια, για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για τις νέες τεχνολογίες. Πολλές γαλλικές επιχειρήσεις δεν εγκατέλειψαν την Ελλάδα», επεσήμανε.

“Για να στηρίξω την Ελλάδα που ανακάμπτει, ήθελα να στηρίξω την εμπιστοσύνη”

Ο κ. Μακρόν συνέχισε λέγοντας: Πρέπει να ενισχυθούν οι μεταρρυθμίσεις. Το ΔΝΤ πρέπει καλή τη πίστη να μην προβάλλει νέους όρους και προϋποθέσεις για να παραμείνει στο πρόγραμμα και η ΕΕ να αναλάβει μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Ελπίζω ότι οι συζητήσεις θα ολοκληρωθούν το 2018.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ξεκίνησε τις δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο απευθυνόμενος πρώτα στους Γάλλους πολίτες, μιλώντας για τον τυφώνα Ίρμα και τα θύματα που άφησε πίσω του.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο κ. Μακρόν τόνισε «χαιρετίζω τις μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα πλήρωσε ακριβό τίμημα».

«Σας το οφείλουμε η αντοχή και το κουράγιο σας να μην ξεχαστούν. Κάποιοι σάς ήθελαν εκτός Ευρώπης, αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφεραν», είπε, κλείνοντας, ο κ. Μακρόν, προσθέτοντας ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό της Ελλάδας.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.