Yunanistan-Bulgaristan işbirliği Balkanlar için stratejik öneme sahip - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Bulgaristan işbirliği Balkanlar için stratejik öneme sahip

Tsipras: Yunanistan-Bulgaristan işbirliği Balkanlar için stratejik öneme sahip

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras ile Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov Kavala’da yetkili bakanlar ile iki ülke arasındaki demiryolu projesiyle ilgili işbirliği memorandumunu imzaladı.

Kavala-Dedeağaç-Burgas-Varna demiryolu projesinin imza töreninde konuşan Başbakan Aleksis Tsipras “iki ülke arasındaki işbirliği sadece ikili ilişkilerimiz açısından değil aynı zamanda Balkanlar için de stratejik öneme sahiptir, zira birçok önemli konuda olumlu gelişmeler doğurmaktadır” ifadelerini kullandı.

“Gerçekte yeni Avrupa yolları açıyoruz ve Tuna’yı Kara Deniz’le birleştiriyoruz” diye konuşan Yunanistan Başbakanı “Kavala limanının da desteklenebilmesi için bu demiryolu bağlantısının yıllar öncesi yapılması gerekiyordu. Bu proje bölgeye ticari ve turistik açıdan da seviye atlatacaktır” dedi.

Tsipras: Yunanistan-Bulgaristan işbirliği Balkanlar için stratejik öneme sahip

Başbakan Tsipras konuşmasının bir başka bölümünde ise “İki ülkenin olanaklarını değerlendirme konusunda Bulgar mevkidaşımla aynı çizgideyiz. Bu işbirliğini de bölgenin istikrarı ve halklarımızın refahı için değerlendireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Bulgar Başbakan Borisov da “Yunanistan ile Bulgaristan’ın Balkanlarda bölgenin kalkınması ve istikrarı adına önemli rol oynayabileceklerini” dile getirdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et