Στρατηγικής σημασίας για τα Βαλκάνια η συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας - Azınlıkça
Ειδήσεις

Στρατηγικής σημασίας για τα Βαλκάνια η συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας

Τσίπρας: Στρατηγικής σημασίας για τα Βαλκάνια η συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας

Παρουσία των δύο πρωθυπουργών Ελλάδας και Βουλγαρίας, Αλέξη Τσίπρα και Μπόικο Μπορίσοφ, υπεγράφη από τους αρμόδιους υπουργούς το μνημόνιο συνεργασίας της σιδηροδρομικής διασύνδεσης Καβάλας-Αλεξανδρούπολης-Μπουργκάς-Βάρνα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε καίρια και κομβικής σημασίας την συνεργασία των δύο χωρών όχι μόνο για τις διμερείς σχέσεις αλλά και τα Βαλκάνια, καθώς δημιουργούνται θετικές εξελίξεςι σε μια σειρά από καίρια ζητήματα.

Στην πραγματικότητα ανοίγουμε νέους ευρωπαϊκούς δρόμους και συνδέουμε το Δούναβη με τη Μαύρη Θάλασσα, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η σιδηροδρομική διασύνδεση έπρεπε να είχε γίνει εδώ και δεκαετίες, για να μπορέσει να υποστηριχτεί και το λιμάνι της Καβάλας. Προσέθεσε δε πως το έργο θα αναβαθμίσει εμπορικά και τουριστικά την περιοχή.

Τσίπρας: Στρατηγικής σημασίας για τα Βαλκάνια η συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας

“Με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό είμαστε σε κοινή γραμμή για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των δυο χωρών […] και θα αξιοποιήσουμε αυτή τη συνεργασία για τη σταθερότητα της περιοχής και την ευμάρεια των λαών μας” είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα και η Βουλγαρία μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη Βαλκανική, σηματοδοτώντας την ανάπτυξη και τη σταθερότητα της περιοχής, εξέφρασε από την Καβάλα ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Μπόικο Μπορίσοφ.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et