Gümülcine’de gıda yardımı dağıtımı sırasında gergin anlar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de gıda yardımı dağıtımı sırasında gergin anlar

Gümülcine’de gıda yardımı dağıtımı sırasında gergin anlar

Gümülcine’de (Komotini) dün başlayan gıda yardımı dağıtımı sırasında gergin anlar yaşandı.

Dağıtımın Çok Amaçlı Kültür Merkezinde yapılacağını ve saat 10.30’da başlayacağını öğrenen çok sayıda hak sahibinin sıraya girebilmek için sabah 07.00’den itibaren merkeze gittiği kaydedildi.

Üç saat sonra dağıtım başladığında da bazı vatandaşların bir an önce gıda yardımlarını almak istediği ifade edilirken, Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Nikos Sotirakopulos ve memurların “bunun mümkün olmadığını, hak sahiplerinin elektronik olarak denetlenmesi gerektiğini ve bütün hak sahiplerinin yardımları alacağını” dile getirdikleri ifade edildi. Ancak, Hronos gazetesinin haberinde, daha fazla sabredemeyen vatandaşların itiş kakışa başladığı, bazılarının küfür ettiği hatta toplu bir şekilde merkeze girmeye çalıştığı kaydedildi.

Gerginliği yatıştırmak isteyen Sotirakopulos’un “düzenin sağlanamaması ve binaya giren vatandaşların dışarı çıkmaması durumunda dağıtımın durdurulacağını” açıklamasıyla gerginliğin yatıştığı ifade edildi.

Gıda yardımı bugün ve yarın da 08.30-14.00 saatleri arasında devam edecek. Yetkililer, hak sahiplerin tamamına gıda yardımının dağıtılacağını belirtiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.