Üniversiteye giriş sınavlarında en yüksek puanı Eleftheria aldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Üniversiteye giriş sınavlarında en yüksek puanı Eleftheria aldı

Üniversiteye giriş sınavlarında en yüksek puanı Eleftheria aldı

Kozani bölgesinden Eleftheria Vlahou adlı öğrenci Yunan üniversitelerine giriş sınavlarında 19.667 puanla bu yıl en yüksek puanlardan birini elde etti.

Çiçeği burnundaki üniversite öğrencisi eğitimine Selanik Tıp Fakültesinde deva ederek hayatında yeni bir sayfa açacak ve hayallerini gerçekleştirmek için ilk adımı atmış olacak.

Kozanimedia.gr’ye konuşan Vlahou başarının nasıl geldiğini anlatırken “tutarlılık ve günlük bazda metotlu çalışmanın” bu başarıda etkili olduğunu kaydetti.

“Doğrusu ben de bu kadar yüksek not beklemiyordum” diyen genç öğrenci “Çabalarımın karşılığını aldığım için büyük bir sevinç yaşadım. Çabalayan herkesin kaygı duyması gereken bir durumu yok. Heyecan ters tepiyor ve yapılan bütün iyi hazırlığı berbat edebiliyor” ifadelerini kullandı.

Üniversiteye giriş sınavlarına hazırlık sırasında “gezmenin de çalışmaya katkı sağladığını” kaydeden Vlahou “Başarı, uzun yıllar süren bir çaba sonrasında geliyor. Tabi ders çalışmakta tutarlı olunmalı ve metotlu çalışma gerekiyor. En önemlisi ise günlük hedefleri yerine getirmektir” diye konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et