Tarım ilacı kuralları değişiyor! Tarım ilaçları artık reçeteyle olacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tarım ilacı kuralları değişiyor! Tarım ilaçları artık reçeteyle olacak

Tarım ilacı kuralları değişiyor! Tarım ilaçları artık reçeteyle olacak

Yeni düzenlemeye göre 18 Eylül 2017 tarihinden itibaren Yunanistan genelinde tarım ilaçları da reçeteyle verilecek.

Yerel Hronos gazetesine konuşan ve ilaçların reçeteyle verilmesini destekleyen Lazaros Kouroukehagias adlı ziraat ürünleri satan işletmenin sahibi “tarım ilacı satma şekli yasalar gereği değişti. 26 Kasım 2015 tarihinden itibaren tarım ilacı satışı sadece satın alan kişinin verileri not edilerek yapılıyor. Profesyonel ve amatör tarımcılar için ise yasa 18 Eylül 2017 tarihinden itibaren ilaçların reçeteyle satılmasını öngörüyor” dedi.

İlaçlar sadece profesyonel kullanıcılara satılacak. Profesyonel kullanıcı olmak için tarım ilaçları kullanımıyla ilgili bir sertifika alınması gerekiyor. Çok sayıda çiftçi bu seminerlere katılarak ilgili sertifikaları sınav sonrası almıştı. Sertifika sahipleri başkalarının tarlalarını da ilaçlayabiliyor. Böylece sertifikası olmayan tarımcının tarlalarını sertifikalı birinin ilaçlaması gerekecek.

Amatör tarımcılarla ilgili durum ise daha karışık. Ancak Kouroukehagias bitikleri koruyan bütün ürünlerin tarım ilacı kategorisine girmediğini ve kendi çapında birkaç ürün yetiştiren amatör yetiştiricilerin biyolojik ürünlere başvurmasının daha doğru olacağını ifade ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et