Gümülcine’de yaz dönemi ekmek satışı azaldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de yaz dönemi ekmek satışı azaldı

Gümülcine’de yaz dönemi ekmek satışı azaldı

Gümülcine’de (Komotini) faaliyet gösteren fırınların sahipleri ekmek ve simit satışlarında düşüş olduğunu kaydediyor.

Aksine, Rodop ilinin diğer yerleşim birimleri ve köylerinde özellikle de yaz aylarında gelen ziyaretçiler ve tarlalardaki işler nedeniyle satışlarda artış söz konusu.

Gümülcine’nin genç fırıncılarından Kemal Nuri ERT Komotini radyosundan Maria Nikolau’ya yaptığı açıklamalarda “Herkes Ağustos ayında bir yerlere gitmeyi tercih ediyor. Hal böyle olunca da şehir boşalıyor” diyor ve Gümülcine dışındaki fırınların daha iyi bir performans sergilediklerini sözlerine ekliyor.

Bölgedeki ekmeğin kaliteli olduğunu ve Bulgaristan ile Türkiye’den gelen ekmeklere karşı verilen “mücadeleyi” kazandığını dile getiren Kemal “Bir kilo ekmeği 50 cent’e satıyorlardı. Rodop ilinde hiçbir fırıncı bu fiyata satamaz. Bunun için ilk başlarda birçok kişi Bulgar ekmeğine yöneldi. Ancak kalite farkını anlayınca kısa sürede Yunan ekmeğine geri döndüler” diye konuştu.

Ülkedeki mali kriz ve krizin inşaat sektörünü de vurmasıyla fırında satılan diğer ürünlerin satışlarında önemli gerileme olduğunu anlatan genç fırıncı “Ekmek, elimizde kalan son şey. Tatlılar, simitler, peynirli börekler artık aynı sıklıkla satılmıyor. Ancak ekmek satışlarında da yaz aylarında düşüş var” diyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et