Μειώθηκαν οι πωλήσεις ψωμιού το καλοκαίρι στην Κομοτηνή - Azınlıkça
Ειδήσεις

Μειώθηκαν οι πωλήσεις ψωμιού το καλοκαίρι στην Κομοτηνή

Μειώθηκαν οι πωλήσεις ψωμιού το καλοκαίρι στην Κομοτηνή

Ο Αύγουστος «τρώει» τα ψωμιά του μετρώντας τις τελευταίες του μέρες και οι αρτοποιοί της Ροδόπης κάνουν τον απολογισμό τους.

Οι επαγγελματίες του χώρου που δραστηριοποιούνται στην Κομοτηνή παρατηρούν πτώση στις πωλήσεις ψωμιών και κουλουριών. Αντίθετα, οι συνάδελφοί τους στους οικισμούς της περιοχής καταγράφουν αυξήσεις και δηλώνουν ικανοποιημένοι λόγω κυρίως της παρουσίας των θερινών επισκεπτών, αλλά και των εργασιών στους αγρούς.

Άδεια η πόλη μειωμένες οι πωλήσεις

«Όλοι προτιμούν να φύγουν τον Αύγουστο με αποτέλεσμα η πόλη να αδειάζει» δηλώνει ο Νουρή Κεμάλ αρτοποιός σημειώνοντας πως όσοι εργάζονται εκτός πόλης τα πηγαίνουν καλύτερα. Η ποιότητα του ψωμιού της Ροδόπης είναι εξαιρετική με αποτέλεσμα να έχει κερδίσει τη «μάχη» με το ψωμί της Βουλγαρίας και της Τουρκίας. Έτσι, φαινόμενα πώλησης ψωμιού από τις γειτονικές πόλεις στην περιοχή, σε τιμή πολύ χαμηλότερη, έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. «Ένα κιλό ψωμί το έδιναν πενήντα λεπτά. Κανείς αρτοποιός της Ροδόπης δεν μπορεί να πουλήσει ψωμί  ενός κιλού με πενήντα λεπτά. Με αποτέλεσμα τον πρώτο καιρό αρκετοί ήταν εκείνοι που αγόραζαν Βουλγάρικο ψωμί.Γρήγορα, όμως, συνειδητοποίησαν την ποιοτική διαφορά κι επέστρεψαν στην επιλογή του Ελληνικού ψωμιού.» δηλώνει ο κος Νουρή.

Κρίση και αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες

Λόγω της μείωσης της οικοδομικής δραστηριότητας και μετέπειτα της κρίσης πέραν του ψωμιού όλες οι άλλες πωλήσεις αρτοσκευασμάτων έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. «Το ψωμί είναι το τελευταίο που μας έμεινε. Γλυκά, κουλουράκια και τυροπιτάκια δεν πωλούνται με την ίδια συχνότητα πια. Μας έχει μείνει μόνο το ψωμί, ωστόσο, οι πωλήσεις του, εντός πόλης, μειώνονται το καλοκαίρι.» παρατηρεί ο νεαρός αρτοποιός κάνοντας λόγω και για διαφορετικές διατροφικές συνήθειες κυρίως των νέων, καθώς το ψωμί δεν έχει πάντα θέση στο τραπέζι τους.

ΕΡΤ Κομοτηνής – Μαρία Νικολάου

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.