Halkidiki’de üç tilki ile ‘arkadaş’ oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Halkidiki’de üç tilki ile ‘arkadaş’ oldu

Halkidiki’de üç tilki ile ‘arkadaş’ oldu

Sosyal medyada fotoğrafları paylaşılan bir kadının Halkidiki’de üç tilki ile ‘arkadaş olduğu’ görülüyor.

halkidikinews.gr’nin haberine göre Pigi Adrahta adlı kadın son yıllarda üç tilki tarafından bolca ziyaret ediliyor. Kakkavou ormanında yaşayan tilkilerin kadına güvendiği ve hiç korkmadan yaklaştığı belirtilirken, hayvan sever kadının da Megali Panagia bölgesinde bulunduğu evinde kendisini günde iki kez ziyaret eden sevimli hayvanları boş çevirmediği ve beslediği kaydediliyor.

Halkidiki’de üç tilki ile ‘arkadaş’ oldu

Pigi Adrahta ise “Birkaç yıldır, daha önce köyümüze hiç yaklaşmayan yaban hayvanların gelmeye başladığını görüyoruz. Kısa bir süre önce küçük bir ceylan geldi. Çoğu kez tavşanlarla karşılaşıyoruz. Tilkiler ise insanlara daha kolaylıkla yaklaşıyor. Eğer onları ürkütmezsen, hızlı bir şekilde evcilleşebiliyorlar” diyor.

İlk başlarda evini sadece bir tilkinin ziyaret ettiğini ve bahçesinde bulunan meyveleri yediğini aktaran Adrahta, daha sonra bu tilkinin “diğer arkadaşlarını” da getirdiğini, bu yaz ise artık neredeyse her akşam geldiklerini anlatıyor.

Halkidiki’de üç tilki ile ‘arkadaş’ oldu

Ancak bu durumun kendisini biraz tedirgin ettiğini ifade eden hayvan sever kadın “Bana sorarsanız yaptığımız doğru değil. Bu hayvanlar insanlara güveniyor ama herkes bir değil. Bunlar yavru tilkiler, hazır yiyecek bulduklarında bu kez avlanmayı öğrenmiyorlar” ifadelerini kullanıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et