İçki ve sigara ihracatında Yunanistan’da büyük artış - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İçki ve sigara ihracatında Yunanistan’da büyük artış

İçki ve sigara ihracatında Yunanistan’da büyük artış

Mali krize rağmen Yunanistan’da 2017 yılının ilk yarısındaki ihracat oranlarındaki artış herkesi şaşırttı.

Petrol ürünleri katılmadan yapılan hesaplamaya göre yılın ilk yarısında Yunanistan’ın ihracatında %7,6’lık bir artış yaşandı. Sadece “makine” sektöründe gerileme yaşanırken, diğer sektörlerdeki artış dikkat çekti. Özellikle de içki ve sigara ihracatının %50’inin üzerinde artış kaydettiği görüldü!

Yetkililer, tüm bunların sermaye kontrolleri, nakit sorunu gibi sorunlara rağmen yaşandığının altını çiziyor.

Petrol ürünleriyle birlikte Yunanistan’ın 2017 yılının ilk altı ayındaki ihracatı 14,18 milyar euro’ya ulaşırken, bu rakamın geçen yıl aynı döneme kıyasla %18,2, yani 2,18 milyar euro (geçen yıl 12 milyar euro’ydu) daha fazla olduğu görüldü.

Petrol ürünleri olmadan  yapılan hesaplamada da ihracatta 7,6’lık bir artış yaşandı, 689,2 milyon euro daha fazla ihracat yapıldığı hesaplandı.

%7’lik düşüş yaşayan makine sektörü dışında sigara ve alkol (%51,3), hammadde (%43,3), kimyasallar (%24,8) ve akaryakıt (%16,9) sektörlerindeki büyük ihracata artışı dikkat çekti.

Diğer taraftan aynı dönemde ithalat oranlarında da artış yaşandığı görüldü. 2016 Ocak-Mayıs dönemindeki ithalatın (21,61 milyar euro) %19,3 oranında artış kaydederek 25,78 milyar euro’ya yükseldiği görüldü.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et