Yanan Dimetoka Beyazıt Camii hakkında açıklama - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yanan Dimetoka Beyazıt Camii hakkında açıklama

Yanan Dimetoka Beyazıt Camii hakkında açıklama

Evros Tarihi Eserler Dairesi Dimetoka’daki (Didimotiho) yanan Beyazıt Camii’ndeki çalışmaların gecikmesiyle ilgili basında çıkan haberlerle ilgili açıklama yayınladı.

Basında çıkan haberlerde tarihi caminin ahşap çatısının yanması sonrası çatıyı saran metal kalıntıların uzaklaştırılmasıyla ilgili çıkan haberlere ilişkin olarak Evros Tarihi Eserler Dairesi caminin yanından geçenler için de tehlike arz eden metal parçaların uzaklaştırılmasına yönelik çalışmalarla ilgili kararın “Diavgeia” sitesine 2 Ağustos 2017 tarihinde yüklendiğini kaydetti.

Kalıntıları uzaklaştırma ve temizleme çalışmalarının Ağustos ayının son haftasında başlayacağı bildirilen açıklamada, Bizans ve Bizans Sonrasına Ait Eserler Restorasyon Müdürlüğü ve Evros Tarihi Eserler Dairesi gözetiminde yapılacak çalışmaların 20 gün içerisinde tamamlanacağı kaydedildi.

Çalışmalar tamamlandıktan sonra bir dizi güzelleştirme çalışmasının yapılacağı ve eserin, çalışanların ve eserin yanından geçen vatandaşları koruma altına almak amacıyla geçici bir çatı ve iskele yerleştirileceği ifade edildi.

Geride kalan sürenin de boşa harcanmadığını dile getiren Evros Tarihi Eserler Dairesi, çatının en tehlikeli parçalarının uzaklaştırıldığını, caminin minaresinin ve eserin de güvence altına alındığını bildirdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et