Tütün üreticisi Turgay Şerif: Şimdiye kadar iyi gidiyoruz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tütün üreticisi Turgay Şerif: Şimdiye kadar iyi gidiyoruz

Tütün üreticisi Turgay Şerif: Şimdiye kadar iyi gidiyoruz

Yassıköy (İasmos) bölgesinden tütün üreticisi Turgay Şerif her gün sabah saat 03.00’te eşiyle birlikte tarlada işbaşı yapıyor.

ERT Komotini devlet radyosundan Maria Nikolau’ya konuşan Turgay Şerif “Şimdiye kadar iyi gidiyoruz. Ancak bundan sonra ne olur bilemeyiz, hepimiz aynı gökyüzünün altında yaşıyoruz” ifadeleriyle bütün tütün üreticilerinin dolu ve hava muhalefeti endişesini paylaşıyor. Türün üreticilerinin bir ömür boyu tütün kokusunu üzerlerinde taşıdıklarını ifade eden tecrübeli tütüncü, güneş daha doğmadan eşiyle tarlanın yolunu tutuyor ve el fenerinin ışığıyla tütün kırmaya başlıyor.

Sabah saat 10-11 sularında ise eve geri dönüp tütünleri asıyorlar. Biraz dinlendikten sonra akşam saatlerinde tekrar tarlaya gidiyorlar. “Makine sayesinde şimdilerde tütünleri tek tek iğnelere dizmemiz gerekmiyor, bu iş kolay oluyor” diyen emektar tütün üreticisi ve eşi için üç aylık yaz dönemi 10 dönümlük tarlada geçiyor.

Gazetecinin “Zor bir iş değil mi?” sorusuna “Zor ama iyi giderse sadece bu iş küçük bir kazanç bırakıyor. Diğer tarım üretimlerinde hiçbir kazanç yok” diye ekliyor.

Eşinin ve kendisinin ellerinde yılların çalışmışlığı göze çarpıyor. Yandaki tarlalarda onlarca tütün üreticisi büyük bir özenle işlerine odaklanıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et