Yunanistan'da İlk Vakaların Ardından Kızamık Önlemi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da İlk Vakaların Ardından Kızamık Önlemi

Yunanistan, Avrupa’daki artan vakaların ardından ve ülkede tespit edilen ilk kızamık vakalarının ardından önlemleri arttırma kararı aldı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), salgını kontrol altına almak için harekete geçti ve kısa süre içinde, durum ve alınacak önlemlerle ilgili önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

Kızamık Vakalarının Tespit Edildiği Bölgeler

Son zamanlarda Avrupa ülkelerinde kaydedilen vaka sayılarındaki artış ve Yunanistan‘daki ilk vakaların ortaya çıkması, EODY’nin yoğun bir seferberlik yapmasına neden oldu. Üç yetişkin vakası teyit edilirken, iki vaka daha inceleniyor. Bu vakaların ikisi Girit’te, biri ise Kuzey Yunanistan’da tespit edildi ve hepsi Rusya ve Romanya’ya yaptıkları seyahatlerden sonra hastalandı.

Aşılama Oranlarının Önemi ve Yerel Hazırlıklar

Yunanistan’daki sağlık yetkilileri, kızamık salgını ihtimaline karşı proaktif adımlar atarak, yerel hazırlıklarını şimdiden başlattı. Endişe verici olan, Girit ve Kuzey Yunanistan’daki aşılama kapsamının %95’in altında olması. Bu durum, bu bölgelerde vakaların artma riskini taşıyor.

Kızamık Bulaşıcılığı ve Alınan Önlemler

Her üç hasta da karantinaya alınmış ve temas halinde olanlar izole edilmiş durumda. Aşılanmamış akrabalara, önlem olarak kızamık aşısı yapıldığı belirtiliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...