Bir haftada 44 yeni kızamık vakası daha! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bir haftada 44 yeni kızamık vakası daha!

Bir haftada 44 yeni kızamık vakası daha!

Yunanistan Hastalıkları Önleme ve Mücadele Merkezi (KEELPNO) tarafından yayınlanan son verilere göre ülkede bir hafta içerisinde 44 yeni kızamık vakası yaşandı.

Geçen yıl Mayıs ayında ortaya çıkan ilk vakadan bu yana Yunanistan’daki kızamık vakaları 3 bine dayandı. Αhval’in haberine göre resmi rakamlar bugüne kadar kayıt altına alınan bir yıl içerisindeki kızamık vakalarının sayısının 2.960 olduğunu gösteriyor.

Kızamık Yunanistan dışında diğer Avrupa ülkelerini de kasıp kavurmaya devam ederken, İtalya, Bulgaristan, Romanya ve Fransa gibi ülkelerde kaydedilen kızamık vakalarının da 20 bini aştığı ifade ediliyor.

Yunanistan’da ise ilk aşamada ülkenin kuzeyinde ve özellikle başkent Atina’nın da içinde yer aldığı Attiki bölgesinde görülen kızamık vakaları son bir aydır Yunanistan’ın kuzeyinde de sıklıkla görülmeye başladı.

Kızamığın genellikle aşılarını yaptırmamış veya tam yaptırmamış vatandaşlarda görüldüğü belirtilirken, Yunanistan’da son bir yılda bugüne kadar 4 kişi kızamık nedeniyle yaşamını yitirdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et