Şubat Başından İtibaren Posta Yoluyla Oy Kullanma Başvurularına Start Verilecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Şubat Başından İtibaren Posta Yoluyla Oy Kullanma Başvurularına Start Verilecek

Yurtdışında yaşayan Yunan seçmenler, Şubat ayı başından itibaren posta yoluyla oy kullanma başvuruları yaparak, Avrupa seçimlerinde evlerinden oy kullanabilecekler.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunanistan İçişleri Bakanlığı, bu yeni seçim sisteminin sorunsuz uygulanması için gerekli tüm hazırlıkları yapıyor.

Yunanistan‘ın seçim tarihinde bir yenilik olan posta yoluyla oy kullanma sisteminin etkin bir şekilde uygulanması için İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Özellikle yurtdışından gelen Yunan seçmenlerin bilgilendirilmesine yönelik adımlar atılıyor. Yurtdışında oy kullanma yasa tasarısının kabul edilmesinin ardından, yurtdışındaki Yunan seçmenlerin evlerinden oy kullanabilmeleri için izlemeleri gereken prosedürler konusunda bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda, Yunanistan’da ve yurtdışında yaşayan seçmenler için oy kullanma kayıtlarının yapılacağı bir online platform hazırlanıyor. Platformun bağlantısı yakın zamanda duyurulacak ve Şubat ayı başında Avrupa seçimleri için kayıtlar başlayacak. Online başvurular, Kamu İdaresi’nin Tek Dijital Portalı gov.gr üzerinden yapılabilecek. Seçmenler, kendi sorumlulukları altında özel posta oylama listesine kaydolacaklar ve tanımlama işlemi, Dijital Yönetişim Bilgi Sistemleri Genel Sekreterliği’nin (taxisnet) kişisel kodları, kimlik bilgileri veya pasaport ve kimlik kartı bilgileri kullanılarak yapılacak.

Başvurular, teslim edildiği anda kesinleşecek ve seçmenler, Vatandaş Hizmet Merkezleri (KEP) ve yurtdışındaki Yunan diplomatik makamları aracılığıyla da başvuru yapabilirler. Başvurular, değişiklikler veya iptaller, seçimlerden 40 gün öncesine kadar, yani 29 Nisan’a kadar yapılabilir.

Özel posta oylaması için kayıt, değişiklik ve iptal prosedürleri, İçişleri ve Dijital Yönetişim Bakanlarının ortak kararıyla belirlenecek. Teknolojiye aşina olmayan gurbetçiler için, yetkili konsolosluk makamları tarafından elektronik başvuru yapılması mümkün olacak. Avrupa seçimlerine özel olarak hazırlanan posta oy zarfları, yasa gereği seçimlerden en geç 20 gün önce, Mayıs ayında İçişleri Bakanlığı tarafından seçmene gönderilecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...