Yunanistan: Trafik Kazalarında Cep Telefonu Kullanımı Büyük Etken - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan: Trafik Kazalarında Cep Telefonu Kullanımı Büyük Etken

Trafikte güvenliği arttırmak ve kazaları azaltmak için Yunanistan‘da alınan önlemler ve bu önlemlerin etkileri halkın gündeminde yer alıyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Panhelenik Sürüş Eğitmenleri Federasyonu Başkanı Nikos Grentzelos’un açıklamaları bu konuda önemli bir ışık tuttu. Grentzelos, trafik kazaları ve yol davranışlarındaki problemlere dikkat çekerek, bu konuların sadece istatistikler değil, gerçek insan hayatları olduğunu vurguladı.

Özellikle genç sürücülerin kazalarda daha fazla rol oynadığına ve sigorta şirketlerinin 18-23 yaş aralığındaki sürücülerden ekstra ücret talep ettiğine işaret eden Grentzelos, dikkatsiz sürüş, alkol tüketimi ve aşırı hızın kazaların başlıca sebepleri arasında yer aldığını belirtti. Bunun yanı sıra, cep telefonu kullanımının trafikteki en büyük problemlerden biri olduğuna ve yeterince kayıt altına alınmadığına dikkat çekti. Grentzelos, kırmızı ışık ihlallerinin istatistiklere yansıtıldığını ancak kırmızı ışık ihlaline büyük oranla cep telefonuna bakmanın neden olduğunu ve bunun da kayda alınmadığını belirtiyor. Bu nedenle de kazalarda cep telefonu kullanımıyla ilgili verilerin yetersiz olduğunu kaydediyor.

Trafik güvenliği için ebeveynlerin çocuklarına örnek olması ve trafik kurallarına uymaları da son derece önemli. Ayrıca okullarda da trafik eğitiminin her kademe için farklı şekillerde verilmesi gerekiyor. Böylece çocukların ve gençlerin daha bilinçli sürücüler haline gelebilmesi mümkün.

Grentzelos ayrıca, trafikte polis denetimlerinin ve cezaların önemine değiniyor. Belirli bir ceza miktarına ulaşıldığında, Yunan vatandaşlarının emniyet kemeri ve kask kullanımına daha fazla önem verdiğini, ancak bunun yalnızca cezalardan kaçınmak için değil, aynı zamanda kendi güvenlikleri için de olması gerektiğini vurguluyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...