Yunanistan’da gençler en çok bu nedenlerden dolayı ölüyor - Azınlıkça
Ειδήσεις

Yunanistan’da gençler en çok bu nedenlerden dolayı ölüyor

Yunanistan’da gençler en çok bu nedenlerden dolayı ölüyor

Ekonomik kriz ve Yunanların verdikleri yaşam mücadelesi birçok sosyal konunun ikinci planda kalmasına yol açıyor.

Bu konular arasında gençlerin ölümüne en çok yol açan nedenler de yer alıyor. Yunanların ölümüne en çok yol açan nedenler sıralamasının başında kanser yer alırken, ikinci sırada yer alan trafik kazaları ise 45 yaşına kadar olan genç insanların en çok hayatını kaybettiği neden olarak öne çıkıyor.

Avrupa’da trafik kazalarının yol açtığı ölümlerin %31’i 15-29 yaş aralığındaki gençleri kapsarken, Yunanistan’da bu oran Avrupa ortalamasını geçerek %35’leri aşmış durumda.

Bu konuya değinen newsauto.gr sitesi bazı önemli konulara temas ediyor. Eskiden yol güvenliği konusunun parlamentoda ve medyada tartışıldığı ifade edilen makalede, bugün için konunun gündeme gelmesi için kan akması ve güvenlik kameralarına inanılmaz kaza görüntülerinin yansıması gerektiğini ifade ediyor.

Yazıda ayrıca en önemli konunun eğitim olduğu ve trafik konusunda okullarda ders verilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

Otomobillerdeki güvenlik sistemlerinin de genellikle pahalı araçlarda olduğuna dikkat çekilirken, otomobil satın alacak birçok vatandaşın güvenlik sistemine para vermek yerine aksesuarlara daha çok önem verdiği belirtiliyor.

Son olarak ülkedeki eski otomobil sayısının da trafik kazalarında önemli bir faktör olduğu belirtilirken, Yunanistan’ın yaşlı otomobiller yurduna dönüşmesiyle bu alanda kötü günlerin önümüzde olduğu dile getiriliyor. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.