Hava Durumu: Pazartesi İtibarıyla Sıcaklıklarda Artış Bekleniyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hava Durumu: Pazartesi İtibarıyla Sıcaklıklarda Artış Bekleniyor

Yunanistan genelinde etkili olan soğuk “dalga”, bugünden itibaren azalmaya başlıyor ve hava sıcaklıkları yükseliyor.

Tahmini okuma süresi 1 dakika

Meteoroloji raporlarına göre, özellikle batı ve güney bölgelerde az bulutlu ve güneşli hava hakim olacak. Orta ve kuzey bölgelerde ise akşam ve sabah saatlerinde yerel olarak sınırlı görüş sorunları yaşanabilir. Kuzeyde, bazı bölgelerde don olayları bekleniyor.

Sıcaklık Tahminleri

  • Kuzey Yunanistan: -6 ile 8°C (Batı Makedonya: -3 ile 5°C)
  • Orta ve Güney Yunanistan: -2 ile 12°C
  • Batı Yunanistan: 0 ile 12°C (Epir: -4 ile 6°C)
  • Kiklad Adaları: 5 ile 12°C
  • Girit: 5 ile 14°C
  • Doğu Ege Adaları: 0 ile 9°C
  • Oniki Ada: 8 ile 13°C

Rüzgar Durumu

Kuzey Ege’de değişken yönlerden 3-4 Bofor şiddetinde rüzgarlar eserken, Ege’nin diğer bölgelerinde genellikle batı yönlerinden 4-5 Bofor, Korint’te ise 6 Bofor şiddetinde rüzgarlar bekleniyor. İyon Denizi’nde ise kuzeybatı yönlerden 4 Bofor şiddetinde rüzgarlar hakim olacak.

Pazar Günü Attika ve Selanik’te Hava Durumu

  • Attika: Az bulutlu ve güneşli hava bekleniyor. Sabah saatlerinde kuzey kesimlerde don olayı yaşanabilir. Sıcaklık 2 ile 12°C arasında değişecek, kuzey bölgelerde ise 3-4°C daha düşük olacak. Rüzgarlar batı-güneybatı yönlerinden 3-4 Beaufort esecek.
  • Selanik: Akşam ve sabah erken saatlerde güneşli, dağınık bulutlu ve yer yer don olayı bekleniyor. Sıcaklık 0 ile 7°C arasında olacak. Thermaikos’ta rüzgarlar değişken yönlerden hafif esecek.

Önümüzdeki Günler İçin EMY Tahminleri

  • 15 Ocak Pazartesi: Batıda, Doğu Ege adaları, Oniki Adalar, Kiklad Adaları ve Girit’te öğleden sonra bulutlu olacak ve hafif yağışlar görülecek. Orta ve doğu bölgelerde yerel sağanaklar. Batı ve kuzey bölgelerde hafif kar yağışı. Sıcaklık artacak.
  • 16 Ocak Salı: İyonya Adaları, Epir, Sterea, Mora Yarımadası, Kiklad Adaları, Girit, Doğu Ege Adaları ve Oniki Ada’da artan bulutluluk ve yer yer gök gürültülü sağanaklar. Sıcaklık yükselecek.
  • 17 Ocak Çarşamba: Doğu Ege adaları ve Oniki Ada’da sabah saatlerinde yerel sağanaklar ve hızlı bir iyileşme bekleniyor. Batı ve doğu bölgelerde az bulutlu ve parçalı bulutlu hava hakim olacak. Rüzgarlar doğu ve batı yönlerden esecek. Sıcaklık orta ve kuzey bölgelerde biraz düşecek.
  • 18 Ocak Perşembe: Batı ve doğu Ege’de yer yer yağmurlu hava bekleniyor. Rüzgar güney-güneybatı yönlerden esecek ve sıcaklık biraz yükselecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...