EMY'nin Uyarısı: Yunanistan'da Yağmur, Fırtına ve Kar Bekleniyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

EMY’nin Uyarısı: Yunanistan’da Yağmur, Fırtına ve Kar Bekleniyor

EMY (Ulusal Meteoroloji Servisi) tarafından yayınlanan hava durumu raporuna göre, Yunanistan hafta sonu boyunca kötü hava koşullarına hazırlanıyor.

Tahmini okuma süresi 3 dakika

Adriyatik’teki barometrik alçaklığın güneydoğuya doğru hareket etmesiyle, cuma günü (15-12-2023) öğle saatlerinden itibaren çoğu bölgede sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ege Denizi’nde ise sert rüzgarlar esecek.

Dağlık alanlarda kar yağışı gözlemlenirken, cumartesi günü (16-12-2023) kuzey Yunanistan’ın alçak bölgelerinde de kar yağışı öngörülüyor. Sıcaklıkların, özellikle orta ve kuzey bölgelerde, 6 ila 8 santigrat derece düşmesi bekleniyor.

EMY’nin hava durumu bültenine göre detaylar şöyle:

Α. Şiddetli yağmur ve gök gürültülü fırtına bekleniyor:

  1. Cuma öğleden sonra (15-12-2023) batı, orta ve kuzey anakarada ve kademeli olarak orta ve kuzey Ege’de.
  2. Cumartesi sabahı (16-12-2023) batıdaki yağışların azalacağı, ancak doğuda (özellikle Sporades, Teselya, Eğriboz, kuzeydoğu Ege ve muhtemelen Halkidiki’de) yoğun yağışların devam edeceği.
  3. Cumartesi öğleden sonra (16-12-2023) Doğu Ege ve güney deniz-kıyı kesimlerinde kuvvetli olaylar bekleniyor.

Β. Kar yağışı görülecek:

  1. Cuma öğleden sonra Orta ve Kuzey Yunanistan’ın dağlık bölgelerinde ve akşama doğru Makedonya ve Batı Trakya’nın yarı dağlık bölgelerinde kar yağacak.
  2. Cumartesi günü Orta ve Kuzey Yunanistan’da kar yağışının devam etmesi, Doğu Makedonya ve Batı Trakya’nın alçak bölgelerinde kar yağması bekleniyor.

C. Kuzeydoğu yönünden sert rüzgarlar esecek:

  1. Cumartesi günü önce Orta ve Kuzey Ege’de, öğle saatlerinden itibaren Ege Denizi genelinde 8 ve yerel olarak 9 kuvvetinde rüzgarlar esmesi bekleniyor.
  2. Pazar günü (17-12-2023) şiddetli kuzey rüzgarlarının öğleye kadar 8 Beaufort’ta kalacağı, öğleden sonra yavaş yavaş zayıflayacağı tahmin ediliyor.

D. Hafta sonu boyunca Kuzey Yunanistan’da, özellikle pazar günü kuzeybatıda yerel olarak şiddetli don olayları yaşanması bekleniyor. Bu hava koşulları, vatandaşlara dikkatli olmaları ve olası kötü hava koşullarına karşı hazırlıklı olmaları konusunda hatırlatmada bulunuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...